forum.optyczne.pl

Lornetki - lornetka 12x45 bpc2 rozkolimowana

arni100 - Czw 01 Lip, 2010
Temat postu: lornetka 12x45 bpc2 rozkolimowana
witam,kupilem od jednego goscia z astropolis lornetke 12x45 bpc2,miala byc w super stanie,same och i ach,po otrzymaniu jej okazalo sie ze jak przez nia patrze obraz sie rozdwaja,na krotkie odleglosci jest to nie zauwazalne, dopiero jak sie patrzy gdzies daleko.
Macie moze jakies pomysly,czy warto bawic sie w naprawe ,moze sprzedac komus na czesci?,czekam na propozycje z gory dzieki,pozdrawiam !!

madrax - Czw 01 Lip, 2010

najlepiej oddać sprzedającemu
arni100 - Czw 01 Lip, 2010

madrax napisał/a:
najlepiej oddać sprzedającemu

podejrzewam ze sprzedajacy juz sie nie odezwie a wysylac za pobraniem chyba nie ma sensu bo nie odbierze i paczka wroci z powrotem.

jaqb - Czw 01 Lip, 2010

Nie trać ducha, BPC jest fajna i naprawialna! :wink:
Na wspomnianym astropolis masz: http://forum.astropolis.p...macja-lornetek/
Poza tym na forach sprzedający to często pasjonaci i koledzy, a nie łowcy frajerów. Warto zagadać IMHO
Powodzenia

madrax - Pią 02 Lip, 2010

widzę że wystawiłeś lornetkę na aukcję :wink:
arni100 - Pią 02 Lip, 2010

tak i opisalem jej stan techniczny,nie robie ludzi w konia
Abs - Sob 03 Lip, 2010

Chwała Ci za to. Jednak dziwne, że na forum astro nie można by się dogadać. Miałem podobną sytuację na giełdzie innego forum - wymieniliśmy parę PW i paczka z lornetką została odesłana. Wszysko załatwione koleżeńsko. Nikt na forach nie chce - zwłaszcza jak, ktoś jest aktywny - być wyautowany za zgłoszone nadużycie.
arni100 - Sob 03 Lip, 2010

Zobaczymy co z tego wyniknie ,gosc o dziwo dzisiaj przeslal mi wiadomosc prywatna na poczte ale nie moge jej odczytac,pisze ze nie mam uprawnien do czytania takich wiadomosci,musialo poskutkowac to ze wczoraj opisalem moje zajscie na astropolis gdzie ma konto,admin napisal ze wyjasni ta sprawe. Co do jego aktywnosci to wlasnie ze jest kiepska zarejestrowal sie w marcu 2008 a ma dopiero 28 postow,dziwne ze nie odpowiada na gg.

[ Dodano: Sob 03 Lip, 2010 21:19 ]
odczytalem wiadomosc od tego oszusta,nie zgadniecie dodal mnie do znajomych,szczyt bezczelnosci :mad:

[ Dodano: Nie 04 Lip, 2010 19:27 ]
koledzy stwierdzilem dzisiaj ,raz sie zyje,sprobuje zkolimowac lornetke wedlug artykulu z astropolis na ktory trafilem dzieki koledze jaqbowi,dzieki ci za to.Okazalo sie ze wystarczylo pol obroty w lewo mimosrodu w prawym obiektywie aby obraz stal sie prawidlowy,dokladna odpowiedz czy jest juz perfekcyjnie dam wieczorem gdy bede mial wglad na jakas gwiazdke,tymczasem pozdrawiam arni 100

jaqb - Pon 05 Lip, 2010

Cieszę się, że Ci się udało:-)
arni100 - Pon 05 Lip, 2010

jeszcze raz wielkie dzieki jaqb,sprawdzalem w nocy na gwiazdkach,musialem zrobic malutka korekte,doslownie pol centymetra,i wszystko jest idealnie,pozdrawiam !!! :wink:
jaqb - Pon 05 Lip, 2010

I za to kochamy rosyjskie lornetki... :mrgreen: