forum.optyczne.pl

Filmowanie cyfrowe - Kamera SD do max 1000 zł

blue3003 - Nie 11 Lip, 2010
Temat postu: Kamera SD do max 1000 zł
Czytam wszystkie posty i wywnioskowałem że przy zakupie kamery HD należy wydać co najmniej 2500zł, ja tyle nie mam. Więc zamiast kupować słabą kamerę HD wolę kupić SD z dobrą optyką. A za rok, dwa jak moja pociech podrośnie to dołożę i kupię porządną F HD.
Poradźcie wiec jaką kamerę SD kupić na teraz. Tak max do 1000zł (mniej - lepiej). Myślałem o jakimś Sony DCR-SX33. Czy to dobry wybór? A co sądzicie o kamerach Canona??
A może innej firmy. Z góry dzięki za info.

Baku - Pon 12 Lip, 2010

Przyzwoitą kamerę full-HD kupisz już za 1600 zł. Jakbyś miał te ekstra 600 zł to polecam Panasonica HDC-SD60, który przewinął się przez kilka sąsiednich wątków.

Jeśli chcesz kupić coś SD to poszukaj kamery Sony lub Panasonica która nie ma twardego dysku a wewnętrzną pamięć i odpowiada Ci jej cena. Jaki to będzie konkretnie model nie ma już tak istotnego znaczenia, bo w tym segmencie obydwie firmy dają podobną jakość obrazu i funkcjonalność.

blue3003 - Wto 13 Lip, 2010

Dzięki za rady.
Co do dołożenia to nie ma szans. Muszę zamknąć się ze wszystkim tzn. z kartami i torbą do 1000zł. Poszukam jakiegoś fajnego Sony.
A tak jeszcze z ciekawości jak z jakością kamer CANONA, z tego co widzę na forum mówi się tylko o Sony, Panasonicu i JVC.

Baku - Wto 13 Lip, 2010

Kamery Canona są ok pod względem jakości nagrywanego materiału, jednak wiele osób skarży się na mało intuicyjną obsługę. Ja sam kamer Canona nie znam wcale.
Dobosz65 - Pon 28 Lis, 2011

A co byście powiedzieli na Sony HDR-CX130E to jest już Full HD? W electro (http://www.electro.pl/Kamery,233,232.html ) kosztuje 1295zł, także jak masz tysiaka, to może trochę pozbieraj i łap.