|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze obiektywu - Jaki obiektyw do 50D?
Wrzosek - Wto 13 Lip, 2010 Temat postu: Jaki obiektyw do 50D? Witam, wkrótce stanę się posiadaczem 50D.
Zastanawiam się nad obiektywem do niego. Jaki najlepiej wybrać?
Taki do max 1000. Do portretów.
Jaki polecacie?
ghost - Wto 13 Lip, 2010
do portretów? canon 85 f/1.8.
MC - Wto 13 Lip, 2010
Tyle, że nawet używany ciężko za te pieniądze kupić...
ghost - Wto 13 Lip, 2010
to trzeba dozbierać .
1100 - 1200 i na allegro. nie wiem jak wygląda sprawa na cb?
MC - Wto 13 Lip, 2010
Podobnie.
Z tym, że wiele osób narzeka na AF.
kozidron - Wto 13 Lip, 2010
MC napisał/a: | Z tym, że wiele osób narzeka na AF. |
ale przy portrecie to chyba nie będzie przeszkadzać.......chyba że to portrety żużlowców na torze
MC - Wto 13 Lip, 2010
No właśnie nie.
Nawet dzisiaj pojawił się tam kolejny wątek o AFie w tym szkle. I jakoś mam dziwne wrażenie, że problem polega na tym samym co ja miałem z 50/1.4.
kozidron - Wto 13 Lip, 2010
MC napisał/a: | Nawet dzisiaj pojawił się tam kolejny wątek o AFie w tym szkle. I jakoś mam dziwne wrażenie, że problem polega na tym samym co ja miałem z 50/1.4. |
no to ja miałem szczęście, nie pamiętam ile miałem sztuk 50/1.4 w rękach(sporo) i nie było problemów, 85-tką (osobiście nie używam) bawiłem się tylko dwoma egzemplarzami i niczego nadzwyczajnego nie zauważyłem poza - mi bardzo odpowiadającym bokehem ale to subiektywne spostrzeżenie.
oranżewski - Wto 13 Lip, 2010
a to ciekawe. bo mnie też trochę martwi jej af. cichy jest - fakt. ale gubi się. czy to na to narzeka wiele osób? dodam, że to przy takim sobie oświetleniu.
lupo57 - Wto 13 Lip, 2010
do portretu może być Samyang 85 mm f/1.4 choć jest manualny
kozidron - Sro 14 Lip, 2010
tomaszewski napisał/a: | dodam, że to przy takim sobie oświetleniu. |
przy "takim sobie" oświetleniu robiłes portrety ?
oranżewski - Sro 14 Lip, 2010
dokładnie tak jak mówisz i to portrety w ruchu
komor - Sro 14 Lip, 2010
Wrzosek, decyduj się czy interesuje Cię zoom standardowy czy jednak specjalizowane szkło do portretów, bo chcę ten temat scalić do odpowiedniego, który niewątpliwie istnieje…
kozidron - Sro 14 Lip, 2010
komor, pewnie chodzi o wyspecjalizowany zoom do portretów, który dodatkowo wiąże krawaty, naprawia junkersa i zabija mole w szafie
|
|