|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Bynolyt Runner II 8x40 ZWCF
bzdunek - Sob 31 Lip, 2010 Temat postu: Bynolyt Runner II 8x40 ZWCF Witam. Co sądzicie o tej lornetce? Miałem zamiar kupić Nikona Action EX 7x35 lub 8x40. Zależy mi na dużym polu widzenia. Tem Bynolyt ma największe spośród lornetek porro 8x40 bo aż 157m/1000. Mogę ja kupić za 320 zł. Nikony niewiele droższe ale z azotem. Nie znam firmy Bynolyt. Czy to dobra firma? I jeszcze jedno. Na Optyczne w opisie tej lornetki podano że szkło tej lornetki to Bak 4 a na zachodnich stronach znalazłem info, że Bak 7. Jak to w końcu jest? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Dirty - Sob 31 Lip, 2010
Na stronie producenta nie ma takiej informacji czy bak 4 czy też bak 7. Ja bym w ciemno przyjął że jest to bak 7. Zwłaszcza że to tańszy wypust tej firmy. No ale może warto zaryzykować nikon 8x40 jest aż 200 zł droższy. Wygląda ten bynolyt kusząco jak ją kupisz to pochwal się wrażeniami może sam sobie kupie taką.
madrax - Nie 01 Sie, 2010
hmmmmmmm.wiesz,że za duże pole widzenia trzeba słono zapłacić.......brakiem ostrości brzegowej.....157m/1000m.............ale będzie nie ostro...........
za 300pln to myślę,że obraz ostry będzie w 50%
no może w 62%:]
|
|