forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze cyfrowego aparatu kompaktowego - lumix fx60 vs Sony w350-380 vs sony wx1

bagayoko - Pon 02 Sie, 2010
Temat postu: lumix fx60 vs Sony w350-380 vs sony wx1
witam
przymierzam sie do zakupu kompaktu,niedrogiego (srednia polka)...napalilem sie na sony WX1,ale szybko szperajac po necie odpuscilem sobie(te problemy z ostroscia,cieniami w rogach)
i tu pytanie czy takie same" przypadlosci" posiada Sony W 380???, z tego co wiem maja taka sama optyke,lens G,panorame....bo jak ustrzegli sie w nim takich bledow to on bylby moim numerem uno
i moze ktos ma,mial,cos wie jak sie sprawuje panasonic FX60-66...tez mi sie podoba(nie tylko wizualnie)...ale ciezko znalezc opinie na jego temat,tutaj gdzie teraz przebywam juz go nie ma w sklepach wiec nie mam mozliwosci go nawet zobaczyc na zywo,tym bardziej wyprobowac...
P.S.Sonego WX1 mozna na necie juz znalezc za 185 euro....ciut taniej W380 i W350....a panasonica FX60 za 145...pisze bo cena tez gra jakas role...
moze ktos polecalby wogole jakies inne kompakty bo ma i wie co w trawie piszczy...dobrze jakby mial HD filmy, 10-14 Mpix, 4-5 opt.zoom,podstawa stabilizacja obrazu i szeroki obiektyw....nie trzeba pisac ze i tak najwazniejsza w tym wszystkim jest jakosc zdjec;-)...
pozdrawiami