|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - zamiennik akumulatora 500D LP-E5
anusskaa - Pon 02 Sie, 2010 Temat postu: zamiennik akumulatora 500D LP-E5 Witam Was przede wszystkim!
Mam pytanie odnoście akumulatorów. Co myślicie o zamiennikach np. firmy Delta..
Czy to warto kupić, czy nie uszkodzi to jakoś ładowarki..?
Czy jednak koniecznie inwestować w oryginalne.
Ma to być akumulator, dodatkowy, zapasowy.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
Usjwo - Wto 03 Sie, 2010
Ja uzywalem zaminnika z powodzeniem do ostatniej soboty. Kiedy wybralem sie o 4 rano na wschod slonca, okazalo sie ze na baterii da sie zrobic tylko kilka zdjec (pomimo calonocnego ladowania). Trzeba jednak przyznac ze bateria sluzyla ponad 2.5 roku (na zmiane z oryginalem) wiec mysle ze nie jest tak zle.Nie wiem jak dlugo wytrzyma oryginal, ale nie sadze ze jeszcze nastepne 2.5 roku, wiec zaminiki oplaca sie chyba kupowac. Ladowarki raczej nie uszkadza.
anusskaa - Wto 03 Sie, 2010
a z jakiej miałeś firmy, bo nie wiem jaka jest dobra, a jaka to zwykłe "dziadostwa" ?
Oryginalny akumulator ma coś ponad 1000mAh , skłonna jestem kupić jakiś o większej pojemności(?)
B o g d a n - Wto 03 Sie, 2010
anusskaa napisał/a: | Mam pytanie odnoście akumulatorów. Co myślicie o zamiennikach np. firmy Delta..
Czy to warto kupić, czy nie uszkodzi to jakoś ładowarki..? | Z tego co pisał MC na tym forum, zakupiony przez niego akumulator Delty do Canona 5D2, posiadał pewne mankamenty w postaci:
1. "nie przekazuje do body informacji o stanie naładowania."
2. "te akumlatory trzeba ładować w dostarczonej z nimi ładowarce, gdzie świeci się ona tylko na czerwono/zielono. Można w niej ładować baterię oryginalną, ale nie odwrotnie. "
Poczytaj: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=11632
Może aku innych dostawców działają lepiej i nie trzeba używać innej ładowarki.
Niestety za oryginał LP-E5 trzeba zapłacić ok. 170 zł.
maroos - Sro 04 Sie, 2010
możesz zobaczyć np tu: http://transit.waw.pl/fot...er-ca-lpe5.html
zamiennik tej firmy u mnie już śmiga dwa latka i nie jest gorszy od oryginalnego (ale do modelu C 400D)
Usjwo - Czw 05 Sie, 2010
To byla bataria SQS
Pojemnosc dokladnie taka sama jak oryginal 1390mAh, przez caly czas bardzo dobrze dzialala na zmiane z oryginalem. Nie podobalo mi sie tylko ze padla tak nagle bez zadnego ostrzezenia i na dodatek w najmniej odpowiednim czasie
|
|