|
forum.optyczne.pl
|
 |
Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - proszę o pomoc bo już zaczynam wariować ;)
mrpiter - Czw 05 Sie, 2010 Temat postu: proszę o pomoc bo już zaczynam wariować ;) Witam Szanownych Kolegów
Od chwili awarii mojego aparatu, który używałem od dość długiego czasu (Fuji s5800) rozglądam się za czymś nowym. Muszę przyznać, że w tym temacie wiele się zmieniło i widzę to nawet ja jako całkowity laik. Ale do rzeczy. Rozważam kupno 2 zgoła różnych modeli: Sony Alpha 330 i Nikon P100. Wiem, że aparaty przedstawiają różne segmenty ale oba są w dostępnym dla mnie zakresie cenowym poniżej 1.500zl. Bardzo proszę doświadczonych kolegów forumowiczów o pomoc i podpowiedź.
Pozdrawiam
Piotrek
MM - Czw 05 Sie, 2010
Zostań przy Fuji i kup sobie coś takiego
mrpiter - Czw 05 Sie, 2010
Dziękuje za podpowiedź. Oglądałem ten model, w media kosztuje 1700zł a to już bardzo blisko do sony a500. I niestety nadal nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam
moronica - Czw 05 Sie, 2010
mrpiter, zamiast wariowac to poczytaj ten 18stronnicowy watek
Wujek_Pstrykacz - Czw 05 Sie, 2010
mrpiter napisał/a: | Dziękuje za podpowiedź. Oglądałem ten model, w media kosztuje 1700zł a to już bardzo blisko do sony a500. I niestety nadal nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam |
Tylko, aby mieć taki zakres ogniskowych w tym Sony to trzebaby wydać ładnych pare tysiączków więcej A i tak nie byłoby lepiej
mrpiter - Pią 06 Sie, 2010
Drodzy Koledzy, bardzo dziękuję za podpowiedzi. Chyba zdecyduje się na HS-10. W związku ze złymi doświadczeniami martwi mnie tylko krótka gwarancja (12 miesięcy). Ale być może Fuji teraz sie poprawiło w jakości produkowania aparatów.
Pozdrawiam
MM - Pią 06 Sie, 2010
Teraz jest na ten model Fuji promocja w media markt. Cena to 1599 zł. "Pewna" firma za moją radą kupiła kilka sztuk tego aparatu do użytkowania czegoś mniej rzucającego się w oczy niż lustrzanka i efekty są zadowalające
mrpiter - Sro 18 Sie, 2010
Bardzo dziękuję Szanownym Formowiczom za podpowiedzi. Skorzystałem z podpowiedzi i kupiłem Fujifilm hs10. Po tygodniu używania muszę przyznać, że jestem zadowolony. Jak na moje dość przeciętne umiejętności aparat robi zadziwiająco dobre zdjęcia. Raz jeszcze dziękuję za pomoc.
|
|