forum.optyczne.pl

Pomagamy w wyborze lustrzanki cyfrowej - proszę o pomoc bo już zaczynam wariować ;)

mrpiter - Czw 05 Sie, 2010
Temat postu: proszę o pomoc bo już zaczynam wariować ;)
Witam Szanownych Kolegów
Od chwili awarii mojego aparatu, który używałem od dość długiego czasu (Fuji s5800) rozglądam się za czymś nowym. Muszę przyznać, że w tym temacie wiele się zmieniło i widzę to nawet ja jako całkowity laik. Ale do rzeczy. Rozważam kupno 2 zgoła różnych modeli: Sony Alpha 330 i Nikon P100. Wiem, że aparaty przedstawiają różne segmenty ale oba są w dostępnym dla mnie zakresie cenowym poniżej 1.500zl. Bardzo proszę doświadczonych kolegów forumowiczów o pomoc i podpowiedź.
Pozdrawiam
Piotrek

MM - Czw 05 Sie, 2010

Zostań przy Fuji i kup sobie coś takiego
mrpiter - Czw 05 Sie, 2010

Dziękuje za podpowiedź. Oglądałem ten model, w media kosztuje 1700zł a to już bardzo blisko do sony a500. I niestety nadal nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam

moronica - Czw 05 Sie, 2010

mrpiter, zamiast wariowac to poczytaj ten 18stronnicowy watek
Wujek_Pstrykacz - Czw 05 Sie, 2010

mrpiter napisał/a:
Dziękuje za podpowiedź. Oglądałem ten model, w media kosztuje 1700zł a to już bardzo blisko do sony a500. I niestety nadal nie wiem co zrobić.
Pozdrawiam

Tylko, aby mieć taki zakres ogniskowych w tym Sony to trzebaby wydać ładnych pare tysiączków więcej :razz: A i tak nie byłoby lepiej :wink:

mrpiter - Pią 06 Sie, 2010

Drodzy Koledzy, bardzo dziękuję za podpowiedzi. Chyba zdecyduje się na HS-10. W związku ze złymi doświadczeniami martwi mnie tylko krótka gwarancja (12 miesięcy). Ale być może Fuji teraz sie poprawiło w jakości produkowania aparatów.
Pozdrawiam

MM - Pią 06 Sie, 2010

Teraz jest na ten model Fuji promocja w media markt. Cena to 1599 zł. "Pewna" firma za moją radą kupiła kilka sztuk tego aparatu do użytkowania czegoś mniej rzucającego się w oczy niż lustrzanka i efekty są zadowalające :wink:
mrpiter - Sro 18 Sie, 2010

Bardzo dziękuję Szanownym Formowiczom za podpowiedzi. Skorzystałem z podpowiedzi i kupiłem Fujifilm hs10. Po tygodniu używania muszę przyznać, że jestem zadowolony. Jak na moje dość przeciętne umiejętności aparat robi zadziwiająco dobre zdjęcia. Raz jeszcze dziękuję za pomoc.