|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - budowa aparatów cyfrowych
honorcia77 - Sro 03 Maj, 2006 Temat postu: budowa aparatów cyfrowych Piszę pracę magisterską „Podstawy konstrukcyjne i technologiczne nowych
rozwiązań w zakresie budowy cyfrowych aparatów fotograficznych”.
Czy znacie może strony o takiej tematyce - fotografia cyfrowa ale od strony technicznej coś w stylu optyczne.pl fotopolis.pl
Chodzi mi o wiadomości bardziej dokładne niż informacje prasowe, do których jest ogólny dostęp.Za wszelkie informacje mogące mi pomóc będę wdzięczna.
No i wolałabym strony w języku polskim, ewentualnie w angielskim.
krzysiek - Czw 04 Maj, 2006
Na stronach polskich bedzie raczej cieżko znależć takie rzeczy. Ale myślę, że jakieś informacje, przynamniej punkty zaczepiania, znależć można na stronach producentów: Sony, Canon, Olympus. Dysponując już jakimiś hasłami, można pozwolić sobie na ''googlanie'' ...;-)
krzysiek
PS
Na jakim kierunku studiów można dostać taki fajny temat pracy magisterskiej?
honorcia77 - Czw 04 Maj, 2006
eee... na stronach producentów kiszka, tylko dla klientów, nic głębiej. Jestem na kierunku mechanicznym - inżynierskie zastosowania komputerów. Ale kurcze nie wiem czy się podejmować, mam ciągle za mało materiałów
eska - Pią 05 Maj, 2006
--> Tutaj <-- znajdziesz sporo ciekawych dokumentacji w pdf-ach, o tym co robi kodak. Fujifilm, tez ma podobne dokuenty na swoich stronach, poza tym techniczne infomacje mozesz znalezc na stronach z pracami naukowymi, ktore rowniez dotycza cyfrowej fotografii.
Google to potezne narzedzie...
konrad
eska - Pią 05 Maj, 2006
p.s.
ja, zeby dowiedziec sie jak wyglada matryca w aparacie, rozebralem starego soniacza. Do tej pory zostal mi z niego ->chip<- , stacja dyskietek 3.5" i jakies "resztki". Mysle, ze na allegro mozna bez problemu kupic jakiegos starocia i po takiej sekcji sporo sie nauczyc.
konrad
honorcia77 - Wto 09 Maj, 2006
dzięki za linki eska.
Co do rozebrania starocia - chyba mi się nie przyda interesują mnie nowe technologie.
|
|