|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - jaka lampa do samsunga????
Seweryn - Wto 17 Lip, 2007 Temat postu: jaka lampa do samsunga???? Mam pytanie jaką kupić lampę do samsunga gx-10?
Wolałbym raczej tańszą niż droższą, ale przyzwoitą. Conajmniej liczba przewodnia 36, z obracaną głowicą i z możliwością odbicia od sufitu.
dzięki za pomoc.
Jeszcze jedno co znaczy synchronizacja błysku z drugą kurtyną, lub co to jest lamelka. pozdrawiam.
Monastor - Sro 18 Lip, 2007 Temat postu: Re: jaka lampa do samsunga???? Chodzi o błysk flesza w momencie zamknięcia migawki, czyli na koniec ekspozycji, a nie na początku niej.
jaad75 - Czw 19 Lip, 2007
Najtańsza z P-TTL i z ruchomą głowicą jest Sigma EF-500 DG Super, ale dopiero od któregoś tam numeru seryjnego współpracują z K10D, więc pewnie z GX-10 jest to samo... Możesz też wybrać lampę bez P-TTLa i używać jej w trybie własnej automatyki lub manualnie...
Seweryn - Pon 23 Lip, 2007
jaad75 napisał/a: | Najtańsza z P-TTL i z ruchomą głowicą jest Sigma EF-500 DG Super, ale dopiero od któregoś tam numeru seryjnego współpracują z K10D, więc pewnie z GX-10 jest to samo... Możesz też wybrać lampę bez P-TTLa i używać jej w trybie własnej automatyki lub manualnie... |
czy w trybie automatyki własnej lampy będzie działało wspomaganie af, czy lampa TTl będzie współpracować z samsungiem gx-10 - jakie opcje lampy będą dostępne? jestem całkowitym laikiem i potrzebuje prostych wyjaśnień. Z
góry dziękuje.
jaad75 - Wto 24 Lip, 2007
Czy będzie działał assist beam - nie wiem, ale zakładam że powinien... Co do trybów dostępnych w lampie obsługującej jedynie zwykły TTL, to dostępne będzie tylko Auto i Manual - GX-10 tak jak jego pentaxowy odpowiednik, nie obsługuje klasycznego TTL-a.
|
|