forum.optyczne.pl

Wolne tematy - galeria internetowa (portfolio) z możliwością 'sprzedaży'

fou - Wto 17 Sie, 2010
Temat postu: galeria internetowa (portfolio) z możliwością 'sprzedaży'
Witam,

Szukam od pewnego czasu dla znajomej galerii internetowej, spełniającej poniższe wymagania:

* ma być ładna (wiem, subiektywne)
* skrypt galerii ma być dość elastyczny pod względem konfiguracji i osadzania go, jako część strony internetowej (lub jako oddzielna strona z możliwością dopasowania/edycji;))
* powinna mieć możliwość w miarę łatwego dodawania zdjęć, najlepiej zarządzane przez panel, w którym możemy dodać opisy do zdjęć, tworzyć galerie (kategorie) itp..
* miło by było gdyby był bezpłatny, ale nie jest to warunek konieczny (o ile faktycznie warto za dany skrypt zapłacić)
* i co ważne - ma mieć możliwość sprzedaży zdjęć - nie musi być to rozbudowany koszyk jak w sklepie internetowym, nawet coś prostego do każdego zdjęcia osobno, ale żeby taka funkcja była

Niestety jeszcze takie skryptu 'idealnego' nie znalazłem. Więc zwracam się o pomoc.. może ktoś wie, coś słyszał lub używa podobnego rozwiązania i mógłby podsunąć pewien pomysł.

zakopiec - Nie 22 Sie, 2010

Ja znam KTools. Sam się kiedyś nad tym zastanawiałem, ale z opinii tych co handlują zdjęciami to ciężki chleb.

Spotkałem też gdzieś na jakiś fotoblogach polski prosty skrypt w którym była możliwość określenia wielkości odbitki itd, z tym że to raczej pod zamawianie wydruków, natomiast ktools to sprzedaż cyfrowych wersji.

h.s. - Pon 23 Sie, 2010

Może tu?

http://www.bankizdjec.fotochiny.com/choose.html