|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Lornetka Vortex Spitfire 10x32
Arius74 - Czw 19 Sie, 2010 Temat postu: Lornetka Vortex Spitfire 10x32 Witam wszystkich. Mam pytanie , czy lornetki Vortex są produkowane w Chinach (taka jest naklejka na lornetce) . Kupiłem ostatnio Vortex Spitfire 10x32 i jej jakość wykonania troszkę mnie niepokoi.
Abs - Pią 20 Sie, 2010
Mam Vortexa Fury 10x42. Vortex Optics USA Made in China. Jakość wykonania bardzo dobra. Kolega ma Crossfirera - tutaj jakość nieco gorsza. Musiał poprawić klejenie oprawy jednego z okularów. Myślę, że jakość wykonania zależy od modeli czyli w zasadzie od ceny lornetki. Fury za 299$ na rynku amerykańskim wykonana jest IMO perfekcyjnie. Podejrzewam, że z Viperem będzie podobnie.
Co Cię dokładnie niepokoi? Vortexy mają wieczystą gwarancję.
Jak Twoim zdaniem sprawdza się 10x32 (jasność, pole, drgania...)? Myślę o czymś podobnym do turystyki ale chyba jednak 8x32.
Arius74 - Nie 22 Sie, 2010
Przy lewym okularu gdy wykręcam muszlę widać smar, prawy jest idealny. Martwi mnie część przednia lornetki wygląda jak niedoróbka, nacięcia na pierścieniu do dokręcania są porysowane , a po lewej są pomalowane farbą albo pisakiem czarnym. Najgorsze zmartwienie to że w dzień deszczowy lewa strona lekko łapie mgłę.
Abs - Pią 27 Sie, 2010
Masz trzy możliwości - pogodzić się z problemem, zmienić na inną lub skorzystać z gwarancji. Nawet jeśli nabyłeś lornetkę na wtórnym rynku prawo do gwarancji obowiązuje.
|
|