|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Lampa Błyskowa w aparacie Lumix DMC-FZ7
cysiek221 - Pią 20 Sie, 2010 Temat postu: Lampa Błyskowa w aparacie Lumix DMC-FZ7 Jeżeli w nie odpowiednim dziale napisałem to przepraszam, także przepraszam jeżeli taki temat już był.
No to tak. Od jakiegoś czasu lampa błyskowa w aparacie Lumix DMC-FZ7 po prostu przestała działać, nie wiem o co chodzi, próbowałem ją włączyć w menu ale opcja jest ciągle wyłączona, czy ktoś wie w czym stanowi problem ?
Proszę o 100% pomoc.
@EDIT
Przed momentem zauważyłem także, że nie działa zoom. co zrobić?
edmun - Pią 20 Sie, 2010
przywrócić ustawienia fabryczne aparatu
cysiek221 - Pią 20 Sie, 2010
Zoom już działa, ale nadal lampa błyskowa nie działa, może coś z kabelkami czy coś?
Ktosik - Pią 20 Sie, 2010
Wyciągnij baterie odczekaj 2 minuty załóż z powrotem, włącz aparat, spróbuj poruszać tez delikatnie na boki przyciskami (tam gdzie jest błyskawica) i kółko trybów nastaw ustaw na auto (nie pamiętam chyba scn tam jest i trzeba wybrać simple )
cysiek221 - Pią 20 Sie, 2010
nadal to samo, a czy to mogła się lampka przepalić ?
Ktosik - Pią 20 Sie, 2010
aparat podnosi lampę?
[ Dodano: Pią 20 Sie, 2010 17:14 ]
taki przycisk po lewej stronie aparatu do tego służy (blyskawica i open)
[ Dodano: Pią 20 Sie, 2010 17:38 ]
jeśli masz podniesiona lampę i nie da się zmienić trybu pracy lampy (prawy przycisk na krzyżaku) a nie jestes w trybie NIGHT SCENERY, FIREWORKS albo STARRY SKY (automatycznie jest wyłączana lampa) to tylko serwis gdzie ktoś pomaca twój aparat i powie co się dzieje pozdrawiam
[ Dodano: Sob 21 Sie, 2010 18:08 ]
... taaaa, nie ma za co
|
|