|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Jaki speedlite?
making.fotos - Wto 24 Sie, 2010 Temat postu: Jaki speedlite? Witam,
Mam dość szybki problem.
Wiem, ze powinienem sie zapoznac z archiwum itp. Ale problem polega na tym, ze jezeli zaczne sie z nim zapoznawac, to minie dosc sporo czasu i nie zdaze. Mam szybka sesje w najblizszych dniach. Niezbednie do tego potrzebna mi lampa. Wiem, ze z moim poziomem wnikliwosci nie zdaze nawet wybrac kilku faworytow. Okres, gdy sie orientowalem w modelach lamp do body Canon to bylo kilka lat temu. Teraz na pewno jest cos innego na topie, a właściwe ostrzenie i szybka synchronizacja powyżej kilkunastu metrów to pewnie już standard.
Szukam sprzetu do Canon 400D i Canon 450D, ale zamierzam ta lampe wykorzystywac w najblizszej przyszlosci w zdecudowanie nowszych Canon'owych body.
Doswiadczeni. Please, peleccie mi cos. Szykuje sie na Speedlite 580EX II. Na co w niej zwrócić uwagę, co w niej dobre, co lepsze w konkurencji? Czy w przypadku pozostania w systemie Canon'a lepiej inwestować w Speedlite'a, czy może zainwestować w coś innego.
Przepraszam za zdawkowość i z góry dziękuję za pomoc.
adziohiciek - Wto 24 Sie, 2010
Z tego co wiem. To raczej poleca się 580EX II, dla maksymalnej kompatybilności z body i powtarzalności/przewidywalności. W Canonie nic lepszego już nie ma póki co. Zawsze jest zapas mocy w porównaniu do 430ex II. Sam się przymierzam za niedługo do niej.
making.fotos - Wto 24 Sie, 2010
adziohiciek napisał/a: | Z tego co wiem. To raczej poleca się 580EX II, dla maksymalnej kompatybilności z body i powtarzalności/przewidywalności. W Canonie nic lepszego już nie ma póki co. Zawsze jest zapas mocy w porównaniu do 430ex II. Sam się przymierzam za niedługo do niej. |
Dzieki man za utwierdzenie mnie w "prawdzie".
Pozdro.
|
|