|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Jak uzyskać taki efekt na zdjęciu??
masterjocker - Czw 02 Wrz, 2010 Temat postu: Jak uzyskać taki efekt na zdjęciu?? Witam,
Chciałbym się dowiedzieć jak uzyskać taki efekt jak na tym zdjęciu??
proszę o porady jak to zrobić mam nadzieje że Photoshop da sobie rade..
zdjęcie w załączniku
jaad75 - Czw 02 Wrz, 2010
Ale o jaki efekt chodzi? Tutaj nie ma żadnego specjalnego efektu...
kozidron - Pią 03 Wrz, 2010
Jak szop to:
shift+ctrl+U
RB - Pią 03 Wrz, 2010
jaad75 napisał/a: | Ale o jaki efekt chodzi? Tutaj nie ma żadnego specjalnego efektu... |
No jak nie ma efektu?...
Sprawa to niesłychana
Pani wlazła na Pana
sigmiarz - Pią 03 Wrz, 2010
to jest efekt axe, proste: należy wziąść dezodorant axe w sprayu, wstrząsnąć, zdjąć wieczko, zakryć nos, spryskać pana, wpuścić panią, odczekać 5 minut, pani powinna być już na panu, można ręcznie dopracować pozycję pani na panu.
Usjwo - Pią 03 Wrz, 2010
Po lewej to tak jak pisze kozidron, a po prawej to chyba mail byc high key, a wyszla kicha...
Spinq - Pią 03 Wrz, 2010
Rozumiem, że początkujący nie mają tu miejsca bytu, bo od razu będą wyśmiani. Gratulacje Panowie. masterjocker robisz zdjecie, otwierasz je w ps-ie. cropujesz twarz np tworząc z niej warstwę. Zwiększasz Canvas Size umieszczając pierwotne zdjęcie z jednej strony, a warstwę z drugiej. Wolałbym ci to pokazać, niż się rozpisywać bo cała operacja trwa 15 sekund do minuty na równie wolnym kompie co mój.
Usjwo - Pią 03 Wrz, 2010
Spinq Teraz to Ty nie doceniasz chyba masterjocer'a. Ja zrozumialem ze on pyta o czesc po prawej. A nie to jak polaczyc dwa kadry zdjecie.
masterjocker - Pią 03 Wrz, 2010
Spinq dzięki za pomoc i za wsparcie. A co do przedmówców to brak słów widać jaki mamy status społeczny w tym kraju...
k33l - Pią 03 Wrz, 2010
masterjocker niestety jakie pytanie taka odpowiedź, nie napisałeś dokładnie o jaki efekt Ci chodzi, czy o połączenie dwóch zdjęć, rozjaśnienie jakie jest na prawej stronie czy ogólnie po prostu BW. Do tego pisząc czy Photoshop wystarczy do uzyskania tego świadczy o tym że nie masz zielonego pojęcia jakim potężnym narzędziem jest PS i uzywasz go pewnie do standardowych zadań gdzie wystarczy zwykła przeglądarka do zdjęć ew. Picassa. Ale oczywiście jak się ma PS to zdjęcia mają +100 do profesjonalności.
RB - Pią 03 Wrz, 2010
masterjocker napisał/a: | Spinq dzięki za pomoc i za wsparcie. A co do
przedmówców to brak słów widać jaki mamy status społeczny w tym kraju... |
Nie wiem jaki jest Twój (Wasz?) status społeczny w naszym pięknym kraju ani w jakimkolwiek innym kraju, ale za to widzę ze kłopoty z jasnym i precyzyjnym używaniem polska jenzyk trudna jenzyk to jednakowoż masz. Jakie pytanie taka odpowiedź.
jaad75 - Sob 04 Wrz, 2010
masterjocker, jeśli to miał być jakiś "master joke", to kiepsko Ci wyszedł...
BTW, mam nadzieję, że wiesz jaka jest różnica między "jocker", a "joker"...
kozidron - Nie 05 Wrz, 2010
masterjocker napisał/a: | A co do przedmówców to brak słów widać jaki mamy status społeczny w tym kraju... |
ło matko co ma status społeczny do tego wątku
masterjocker, jak zadane pytanie taka odpowiedź, musisz trochę wyluzować, jak widać wszyscy potraktowali to jako żart z twojej strony, no moze poza kolegą Spinq.
Jak zadane pytanie takie odpowiedzi....i nie ma co się "fochować"
|
|