|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filmowanie cyfrowe - kamera VIDEO - tania i dobra
Basia.G.25 - Pią 03 Wrz, 2010 Temat postu: kamera VIDEO - tania i dobra Od dawna marzyłam o kamerze video i właśnie teraz postanowiłam to moje marzenie urzeczywistnić. Nie szukam sprzętu wysokiej klasy dla profesjonalistki, a raczej dla szarej myszki która od czasu do czasu będzie z niej korzystała. Cena oczywiście w moim przypadku gra podstawową rolę, bo mam na sprzęt góra 2.000 złotych. Jeśli ktoś poleci mi jakiś model będę wdzięczna.
Baku - Pią 03 Wrz, 2010
Albo Panasonic HDC-SD60 (ok. 1500 zł), albo Sony HDR-CX160 (1700 zł, ale ma wbudowane 16gb pamięci).
Basia.G.25 - Pon 06 Wrz, 2010
Szczerze to nie liczyłam na tak szybką pomoc, a tu proszę podane zostały 2 modele mieszczące się w moim budżecie Baku, ale tak szczerze przyznaj który z nich będzie lepszy?
Baku - Pon 06 Wrz, 2010
A to już kwestia gustu. Tego narzucać Ci nie mogę (nie chcę).
Dotychczas różnice pomiędzy Sony a Panasonicem tkwiły głównie w obrazowaniu. Malkontenci mawiają że obraz z Panasonica jest cukierkowy i nienaturalny, natomiast z Sony mdły i nijaki. Są też tacy, którzy nie widzą żadnych różnic. Bez względu na to, do której grupy się zaliczasz decyzję powinnaś podjąć po obejrzeniu w domu filmików, które nakręcisz w jakimś przyzwoitym sklepie kamerą Panasonica i Sony (niekoniecznie tych modeli które chcesz kupić, ale dwóch w zbliżonej cenie).
Basia.G.25 - Wto 07 Wrz, 2010
Baku napisał/a: | decyzję powinnaś podjąć po obejrzeniu w domu filmików, które nakręcisz w jakimś przyzwoitym sklepie kamerą Panasonica i Sony (niekoniecznie tych modeli które chcesz kupić, ale dwóch w zbliżonej cenie). |
To jest w sumie dobry pomysł! Rozejrzę się przy okazji i zobaczę, którą lepiej leży mi w dłoni i może uda się coś kupić. A nagrywałeś zarówno sony jak i panasonicem?
Baku - Wto 07 Wrz, 2010
Owszem
A także JVC i Canonem...
Basia.G.25 - Sro 08 Wrz, 2010
Chyba skoczę do centrum sony na dobry początek, a później zobaczymy jeśli nic nie uda się kupić. A z czego byłeś/jesteś najbardziej zadowolony?
|
|