forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Plecak dwukomorowy na C 400/5.6L

Introverder - Pon 13 Wrz, 2010
Temat postu: Plecak dwukomorowy na C 400/5.6L
Szukam plecaka dwukomorowego, który oprócz komory na rzeczy osobiste dysponuje dodatkową kieszenią na laptopa (ew. chcę w tą dodatkową kieszeń upchnąć jakieś pismo, książkę o fotografii, czasem na wyjeździe taki dodatkowy "slot" się przydaje etc.), ma także możliwość zamocowania statywu;

który pomieści:

1) aparat Canon EOS 50D,
2) obiektywy:

- Canon 17-55 f/2.8 IS,
- Sigma 150 f/2.8 EX HSM Macro,
- Canona 400 f/5.6L,
- zoom reporterski, prawdopodobnie C 70-200 f/4 IS USM (planowany wkrótce po zakupie C 400/5.6L),
- obiektyw szerokokątny w stylu C 10-22 lub Sigma 10-20 f/3.5 (planowane).

3) lampę:

C 580 EX II.

Dodatkowe akcesoria w postaci (np.):
- kurtki/ bluzy,
- ze 2 półlitrowych butelek wody, kanapek,
- telefonu komórkowego,
- rezerwowego akumulatora,
- kart pamięci,
- wężyka spustowego,
- ew. głowic(y),

Na całość planuję wydać do 600-700 zł powiedzmy.

Biorę aktualnie pod uwagę 3 modele:

1) Lowepro CompuRover AW - 515 - 550 zł,

2) Naneu Pro K4L - 370 - 400 zł,

3) Tamrac Adventure 10 - 630 - 700 zł.

lupo57 - Pon 13 Wrz, 2010

możesz pomyśleć nad Tamrac Expedition 7x model 5587 naprawdę splidny plecak porządnie wykonany i bardzo duży, ja osobiście mam model Tamrac Expedition 5x model 5585 jeśli potrzebujesz zdjęcia szczegółowe daj znać wyślę na priv
pozdr

Usjwo - Wto 14 Wrz, 2010

Introverder ty naprawde potrzebujesz wieeeeeelkiego plecaka zeby to wszystko upchnac. Dla porownania. Ja mam fastpask 350 ktory maly nie jest i miesci:
40D+17-55, 70-200, 580EX + dwie,trzy staleczki. Tulipan od 70-200 musi juz byc w duzej komorze bo na dole sie nie miesci. Filtry, baterie, wyzwlacze itp. tez upychane sa na gorze. Na cokolwiek innego miejsca jest juz nie za duzo. Jak dolozysz laptop to i zasilacz musisz upchnac na gorze. Mocowania na statyw nie ma :sad: . Takze porownujac musisz miec naprawde wielki plecak.

B o g d a n - Wto 14 Wrz, 2010

Usjwo napisał/a:
Takze porownujac musisz miec naprawde wielki plecak.
I wielkie plecy aby to dźwigać. :mrgreen:

Ja w ostatnim czasie na takie okoliczności kupiłem komplet oddzielnych LowePro Lens Case i pakuję to do normalnego, wygodnego plecaka turystycznego, o wielkości, którą potrzebuję.

Sam aparat można transportowo włożyć do plecaka w mniejszej torbie lub nosić z przodu w czymś takim jak Lowepro Toploader Pro 75 AW, sprzedawanym w różnych wielkościach.

Adam.B - Pią 01 Paź, 2010

Chyba jeden z największych plecaków na rynku - NG5737 Large Backpack. Sam się do niego przymierzam, tylko że cena jeszcze mnie trzyma..

A co do Tamrac'a Adventure 10 To w UK (ebay) kupisz go za 500zł.