|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Czyszczenie poza autoryzowanym serwisem
FuzBal - Wto 14 Wrz, 2010 Temat postu: Czyszczenie poza autoryzowanym serwisem witam czy w przypadku czyszczenia puszki/szkiel po za autoryzowanymi serwisami gw przepadnie? czy spokojnie mozna oddac do czyszczenia gdziekolwiek?
MC - Wto 14 Wrz, 2010
Masz na myśli czyszczenie matrycy czy całej elektroniki czy czegoś jeszcze innego?
FuzBal - Wto 14 Wrz, 2010
matrycy / elektroniki / czegos innego w roznych przypadkach roznie moze sie skonczyc z gw ? mialo byc czyszczenie '''ogolne'' co by to nie znaczylo
MC - Wto 14 Wrz, 2010
Możesz we własnym zakresie wyczyścić obudowę
Matrycę też
Wszystko to bez rozkręcania. No i jeśli coś przy okazji uszkodzisz, to gwarancja tego nie obejmie. Ale to się robi wszystko zwyczajnie, w toku użytkowania, samemu lub prosi bardziej kumatego kolegę. Nie ma potrzeby biegać po serwisach (zazwyczaj).
Kocur - Wto 14 Wrz, 2010
Czyszczenie matrycy nie ma prawa wpłynąć na gwarancję, bo nie wymaga rozbierania czegokolwiek. No, chyba że w trakcie czyszczenia ktoś matrycę uszkodzi. Z pozostałymi rzeczami może być różnie, IMO kwestia tego, czy po takim czyszczeniu w razie ewentualnej naprawy gwarancyjnej serwis dopatrzy się, że coś było rozbierane.
no ok chyba dowiedzialem sie tego czego chcialem;] dzieki za pomoc
B o g d a n - Wto 14 Wrz, 2010
FuzBal, jeśli sprzęt posiada porządną dokumentację użytkownika, to jest w niej wyrażnie opisane to, co możesz wykonać samemu i to, co ewentualnie powinieneś zlecić w tzw. serwisie.
Sprzet foto nie różni się niczym od innych rzeczy, które kupujemy: telewizory, samochody, ... łóżka wodne , itp.
Wszędzie są podobne zasady: sam nabroisz to sam masz problem.
wiadomo ze jak cos sie samemu popsuje lub w jakims nieutoryzowanym serwisie to nie podlega to gw ale chodzilo mi o sam fakt przeczszczenia i teoretycznie nie uszkodzenia przy tym niczego, jesli w takim przypadku gw nie przepada to git
jaad75 - Wto 14 Wrz, 2010
A co, już Ci się udało K-iksa zabrudzić?...
FuzBal - Sro 15 Wrz, 2010
nie, byl w egipcie bezemnie i nie wiem co sie z nim dzialo to 1, wrocil nie widzialem go jeszcze ale ''spoko nie pekaj jest jak nowka'' wiec wierze na slowo ze wszystko ok;] ale wyszlo ze ktos potrzebuje zrobic foty czegos i ten komu/czemu te foty beda robione nie moze dac kasy do lapy tylko np zaoferowal czyszczenie + kase nie wiem sam ocb dokladnie bo to tez nie ja zalatwiam tylko osoba u ktorej lezy kix...:P generalnie nie wiem co sie z nim dzieje... 1 i ostaty raz poyczylem puche dalem ciala ehhh ;]
|
|