|
forum.optyczne.pl
|
 |
Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - Problem z masowym wklejaniem ustawien w LIGHTROOM 3
shootArt_pl - Wto 14 Wrz, 2010 Temat postu: Problem z masowym wklejaniem ustawien w LIGHTROOM 3 Witam... zakupilem sobie LR 3. Przesiadlem sie z wersji 2.. Mam pewien problem ktory sie pojawil przy nowej wersji.. mianowicie przy obrabianiu plikow RAW powiedzmy zrobionych w podobnych badz takich samych warunkach oswietleniowych chcialbym jak to wczesniej robilem skopiowac ustawienia ktore dokonalem na 1 zdjeciu i wkleic je do np 20 nastepnych.. w LR 2 poprostu robilem COPY a potem zaznaczalem te zdjecia ktore mialy byc zmienione klikalem prawym myszy i dawalem DEVELOP SETTINGS i KLIKALEM PASTE SETTTINGS i zmienialo mi we wszystkich fotkach na takie parametry jak z foty z ktorej je skopiowalem... natomiast w LR3 niestety nie wkleja... czy moze mi ktos pomoc? moze mozna zrobic to na innyc sposob?
Z gory dieki
hijax_pl - Wto 14 Wrz, 2010
Dziwne że nie wkleja..
Można też zaznaczyć jedno (pierwsze) , dalej zaznaczyć resztę i wcisnąć klawisz Sync.
maroos - Wto 14 Wrz, 2010
Na pasku dolnym podświetlasz pierwszą fotkę i trzymając wciśnięty Ctrl zaznaczasz inne fotki. Potem już tylko klik w pole SYNC po prawej dolnej stronie
edmun - Sro 15 Wrz, 2010
na pewno? bo sam klikam paste i właśnie się nic nie dzieję (chyba )
zacznę od tej pory z tym syncem.
hijax_pl - Sro 15 Wrz, 2010
A ja robię paste i się dzieje..
Przynajmniej w wersji 3.2
|
|