|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Książka o photoshopie cs4
BlackSheWolf - Nie 19 Wrz, 2010 Temat postu: Książka o photoshopie cs4 Witajcie.
Szukałam podobnego tematu ale nic nie znalazłam...
Którą z tych książek moglibyście mi polecić?
Chodzi mi o naukę obsługi Photoshopa cs4, poznania jego możliwości
1. Oko w oko z Adobe Photoshop CS4/CS4 PL
2. Photoshop CS4 PL - Retusz i Restauracja Fotografii. Biblia
3. Photoshop CS4/CS4 PL. Biblia
MM - Nie 19 Wrz, 2010
Jeżeli to ma być pierwsza książka o CS4 to nic z tych pozycji bym nie polecił. Pierwszą książką powinno być coś "lekkiego i przyjemnego". Np. coś takiego
BlackSheWolf - Nie 19 Wrz, 2010
MM napisał/a: | Jeżeli to ma być pierwsza książka o CS4 to nic z tych pozycji bym nie polecił. Pierwszą książką powinno być coś "lekkiego i przyjemnego". Np. coś takiego |
a nie jest to książka dla zupełnie początkujących?
Bo ja z podstawową obsługa photoshopa nie mam problemu. Chciałam raczej poznać te "ukryte" i większe możliwości programu
MM - Nie 19 Wrz, 2010
Większe możliwości programu poznaje się przez kupno kilku książek. Jedna tego nie obejmie. Biblia jest takim minimum. Jak chce się więcej to trzeba kupić "Restauracja i retusz", "Maskowanie i komponowanie", "Photoshop LAB", "Oko w oko", "Ksiąga kanałów obrazu", "Warstwy" itd., itp. ...
hijax_pl - Nie 19 Wrz, 2010
A to nie lepiej będzie kupić Oficjalny podręcznik ?
BlackSheWolf - Pon 20 Wrz, 2010
Przejrzałam te książki, które polecacie i w sumie wybrałam dwie.
Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie V
i tą
Photoshop CS4 PL. Retusz i restauracja fotografii. Biblia
A teraz już naprawdę nie wiem, która byłaby lepsza ? Posiadała więcej porad, dzięki którym odkryje większe możliwości Photoshopa ?
Znacie te ksiązki ?
pozdrawiam
MM - Pon 20 Wrz, 2010
Bardziej przystępna jest ta pierwsza. Będzie pierwszą z wielu bo PS to potężne narzędzie i jedną książką tego nie "opędzisz"
BlackSheWolf - Pon 20 Wrz, 2010
MM napisał/a: | Bardziej przystępna jest ta pierwsza. Będzie pierwszą z wielu bo PS to potężne narzędzie i jedną książką tego nie "opędzisz" |
No napewno jedna książka nie wystarczy. Ale tez tak myślę, że ta będzie dobra jak na początek dzięki
|
|