forum.optyczne.pl

Inne akcesoria fotograficzne - Bateria NP/FM500H do Sony Alpha.

Oregon - Pon 20 Wrz, 2010
Temat postu: Bateria NP/FM500H do Sony Alpha.
Kilka dni temu zakupiłem 2 oryginalne baterie w sklepie CYFROMAN za pośrednictwem Allegro.
Cena od 1 zł zachęcała do wzięcia udziału w licytacji. Baterie są oryginalnie zapakowane, posiadają hologram. Nic nie zbudziło moich wątpliwości. Niestety jeden z moich znajomych stwierdził ,iż są to pirackie kopie tego produktu. Wskazał mi różnice w nadrukach na tylnej ściance pomiędzy baterią oryginalną dostarczona z aparatem a tymi niedawno zakupionymi.
Czy ktoś z was spotkał się z tym problemem ? Czy rzeczywiście są to "doskonałe" podróbki ?

hijax_pl - Pon 20 Wrz, 2010

Podróbek jest cała masa (niezależnie od producenta). Od delikatnych, prawie niezauważalnych różnic po jakieś kosmiczne pojemności - cechą charakterystyczną są zawsze podejrzanie niskie ceny.
MC - Pon 20 Wrz, 2010

O ile dobrze pamiętam, to były różnice w "szacie graficznej".
komor - Sro 22 Wrz, 2010

Oregon napisał/a:
Cena od 1 zł zachęcała do wzięcia udziału w licytacji.

Co? Nowe produkty ze sklepu na aukcji typu od 1 zł? To jest dla mnie wystarczający powód żeby nie próbować kupować w ten sposób. W aukcji „od złotówki” to ja mogę próbować coś kupić od osoby prywatnej, która sprzedaje coś używanego i nie ma pojęcia ile za to żądać pieniędzy.