forum.optyczne.pl

Cyfrowe lustrzanki - Sony A77/A7x

Ostegolectric - Wto 21 Wrz, 2010
Temat postu: Sony A77/A7x
Nie chcąc zaśmiecać innego wątku napiszę tutaj. To co widoczne jest na zdjęciach jako koncepcyjny zaawansowany model... raczej znowy rozmija się z oczekiwaniami. Chociaż inżynierowie Sony słusznie uwierzyli w przydatność dodatkowego ekranu... i dziwi mnie nieruchomy ekran główny. Elektroniczny wizjer... :neutral: Najgorsze będzie jak ten aparat będzie miał bardzo dobre osiągi
CatStevens111 - Wto 21 Wrz, 2010
Temat postu: Re: Sony A77/A7x
A mnie to wygląda tak jakby z tym aparatem byli w lesie, brak przycisku ISO (ekran dotykowy czy jak?) nie wyciągam, żadnych wniosków na temat tego co widać , obawiam sie, że to może jeszcze potrwać niestety
Ostegolectric - Sro 22 Wrz, 2010

pytanie czy ten aparat można traktować jako następcę A700? Raczej nie, jak dla mnie bardziej zaawansowana wersja nowego typu lustrzanek... A580 też sprawy raczej nie załatwia, choć ten kierunek rozwoju chyba byłby właściwszy
pierpapier - Sro 22 Wrz, 2010
Temat postu: Re: Sony A77/A7x
CatStevens111 napisał/a:

obawiam sie, że to może jeszcze potrwać niestety

jeszcze tylko rok :lol:

MC - Sro 22 Wrz, 2010

Ciekawe czy ten "aparat", który tak smuci kolegę został wykonany ze styropianu jak jeden z obiektywów prezentowanych na stoisku... :lol:

Proponuję nie podniecać się makietami i uzbroić się w cierpliwość. A jak komuś brakuje :arrow: ić N/C/O/P.

Ostegolectric - Sro 22 Wrz, 2010

Niech będzie i z ryżu. Sony jasno pokazuje w którą stronę chce się rozwijać. Jeśli jest to zło konieczne, to niech to przynajmniej zrobią lepiej niż dobrze. dużo lepiej.
latoski - Czw 23 Wrz, 2010

hmmm - moim zdaniem to całkiem inna linia niż 290-390-550-700 itd... a77 ma być bardziej profesjonalną wersją a55, której zalety i wady znamy... a jeśli nie to, możemy poznać ...
tutaj
To nie jest standardowe lustro! tylko nowa linia która będzie rozwijana niezależnie... choć tego nigdy nie wiemy, czy nagle sony nie przejdzie na lustra typu "translucent" (niestety nie znam polskiego tłumaczenia)...