forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Fałszywe sklepy internetowe w Niemczech

muzyk - Sro 22 Wrz, 2010
Temat postu: Fałszywe sklepy internetowe w Niemczech
Jako, że w internecie można znaleźć czasem dość ciekawe i kuszące oferty, warto przyjrzeć się dokładniej i sprawdzić jeszcze dokładniej, co tak naprawdę się kryje pod danym adresem, czy rzeczywisty sklep, czy totalni oszuści jak tutaj w tym: DER ELEKTRO SHOP IM INTERNET
Fajne ceny, nie? Za 50D z dwoma obiektywami... 384 euro!!!

Tutaj wyjaśnienie, że "sklep" jest po prostu oszustwem.
Tam gdzie podają adres sklepu, jest myjnia samochodowa.
Rozszerzenie tematu na niemieckim forum.

P.S. Najbardziej oczywistą sprawą, że dany "sprzedawca" jest oszustem, jest podana tylko jedna forma płatności: VORKASSE.
Powinny być przecież inne: KREDITKARTE, a zwłaszcza NACHNAME, choć i takie formy płatności nie gwarantują, że nie trafiło się na złodzieja.
Jeśli ktoś z Was trafi na podobną stronę, czy w Niemczech, czy w innym kraju, proszę wklejać czym prędzej, aby informacja szła dalej i jak najmniej osób dało się ograbić z kasy.

komor - Sro 22 Wrz, 2010

muzyk, dla mnie podstawową zasadą jest: nie kupuję wartościowych rzeczy po okazyjnych cenach. :) Nie stać mnie na takie ryzyko. A jak już coś kosztuje 2/3 ceny rynkowej czy jeszcze mniej, to omijam szerokim łukiem z daleka. Owszem, czasem jakieś wyprzedaże czy inne takie, ale w znanych już sobie miejscach.
zug - Sro 22 Wrz, 2010

to co teraz będziemy wstawiać linki do takich sklepów, przecież tego w sieci jest :roll:
jak ktoś ma trochę pod czapką zna mw ceny sprzętu to od razu widzi że to przekręt :neutral:

R.Roobs - Pią 01 Paź, 2010

Skoro są takie ogłoszenia to zapewne są i idioci którzy tak dają się wyrolować . Ja nie mogę sobie nawet wyobrazić jak taki człowiek wygląda, który liczy na takie cud okazje :roll:
muzyk - Sro 13 Paź, 2010

zug napisał/a:
to co teraz będziemy wstawiać linki do takich sklepów, przecież tego w sieci jest :roll:

a czemu nie?
Jak ktoś trafi na coś takiego, nie zaszkodzi wkleić.
A nuż, że jakaś zagubiona dusza przeczyta i nie da zwieźć się swojemu roztargnieniu.
Wychodzę z założenia, że warto pomagać na ile kto może. To nic nie kosztuje.
Myślcie bardziej pozytywnie!

zug - Sro 13 Paź, 2010

muzyk napisał/a:
Myślcie bardziej pozytywnie!

raczej myślcie przed zakupem :wink:

muzyk - Sro 13 Paź, 2010

Cytat:
raczej myślcie przed zakupem :wink:

Zwłaszcza to. :wink: