forum.optyczne.pl

Edycja zdjęć cyfrowych i oprogramowanie - PS Elements 9

cybertoman - Sro 22 Wrz, 2010
Temat postu: PS Elements 9
Od kilku dni mozna bawic sie wersja 9.
hijax_pl - Czw 23 Wrz, 2010

No i się bawię i jakoś przeszkadza mi, że interfejs do warstw został trochę przebudowany :???:
cybertoman - Czw 23 Wrz, 2010

A co tak konkretniej? Maski dodali jak widze. Ten nowy super pedzel rodem z CS5 rozczarowuje... mam nadzieje, ze trening cos tu poprawi. Mam tez nadzieje, ze Elements+ dalej bedzie dzialal - nowe udoskonalenia nie sa warte utraty funkcji Elements+.
hijax_pl - Czw 23 Wrz, 2010

cybertoman napisał/a:
A co tak konkretniej?

Na razie nie wiem - może to zderzenie z nowym konceptem. A maski warstw były już w 8ce - ale trzeba było się nakombinować żeby je mieć - bardzo fajnie że to wprowadzili :)

cybertoman - Czw 23 Wrz, 2010

hijax_pl napisał/a:
ale trzeba było się nakombinować żeby je mieć
No wlasnie dlatego cenie sobie Elements+, maski, krzywe i inne takie "smart objects" - wszystko dostepne bez wielkiego kombinowania. W warstwach np "auto align", "auto blend". Juz dla "soft proof" warto to miec. LR i PSE z Elements+ - dla mojej amatorszczyzny wystarczy z nawiazka a z zaswiadczeniem o uczeszczaniu na kurs fotograficzny - legalnie ponizej 200 Euro za komplet.
veenee - Pią 24 Wrz, 2010

Pytanie nieco na boku – co lepiej zrobic – updatowac PSE8 do 9tki jak tylko pojawi sie Elements+ dla tej wersji i zakupic plusa, czy nadal dzialac z Lightrooma i zakupic Qimage (glownie chodzi mi o soft proof, nieobecny w LR)?

Pewnie najlepiej kupic jedno i drugie...

cybertoman - Sob 25 Wrz, 2010

Stawiam na PSE z Elements+ i LR z pluginem Elemental. (Qimage nie znam.)

[ Dodano: Wto 28 Wrz, 2010 18:21 ]
Elements+ dla 8-mki dziala tez z PSE 9, wystarczy podczas instalacji zmienic w nazwie folderu 8 na 9.

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 2011 22:14 ]
Elements+ dla PSE 9 tez juz jest dostepny.