|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Studio w plener, 10 tys. zł
Mazurkiewicz - Pią 24 Wrz, 2010 Temat postu: Studio w plener, 10 tys. zł Witam.
W najbliższym czasie zamierzam złożyć swoje studio.
Mam mały dylemat co do oświetlenia.
Chciałbym na nie przeznaczyć około 10tys. Oczywiście w gre wchodzi tylko coś co mógłbym poskładać i używać w plenerze bez ciągnięcia metrów kabli.
Wybór jest dość duży zastanawiam się nad FOMEI TRAVEL PACK. W sumie są też lampy Quantuuma 600 i wcale nie sa drogie a można dokupić dużo osprzętu do nich za pozostałą kwotę.
Czy ktoś wie o lampach wraz z akku Profoto lub o sklepie który sprzedaje wyłącznie profoto? Uzywałem ich kiedyś i bardzo fajnie się mi z nimi pracowało.
Czy można prosić o pomoc?
jaad75 - Pią 24 Wrz, 2010
Mazurkiewicz napisał/a: | Czy ktoś wie o lampach wraz z akku Profoto | Profoto na tym forum używa zdaje się tylko AM... Fomei to na pewno nie jest zły wybór w polskich warunkach - mocowanie Bowensa pozwala na bezproplemowy dobór modyfikatorów, z dowolnej półki cenowej...
AM - Pią 24 Wrz, 2010
Battery packi Profoto maja ograniczone zastosowanie - obsluguja tylko niektore lampy. Jest jeszcze system Acute. Teraz bede zmienial moje oswietlenie i jestem umowiony na pokazy Profoto za dwa tygodnie - maja mi pokazac nowosci z Photokiny. Podoba mi sie, ze firma deklaruje coraz wieksza integracje w systemie Air i dodatkowo Hensel wspiera ten system.
Mazurkiewicz - Pią 24 Wrz, 2010
A co do sklepów to czy Profoto ma czasami jakiegoś przedstawiciela w Polsce?
Odnośnie Fomei czy ktoś go używa i jakie jest jego zdanie?
No i ostatni Quantuum 600 co o nim sądzicie?
Z gory dziękuję za pomoc
|
|