|
forum.optyczne.pl
|
 |
Obiektywy fotograficzne - Teleobiektyw Sigma vs. Tamron
Martin - Sob 04 Sie, 2007 Temat postu: Teleobiektyw Sigma vs. Tamron Zamierzam kupić teleobiektyw do Canona 400D, tylko nie wiem który. Mam upatrzone dwa modele:
Tamron AF 18-250mm F/3.5-6.3 Macro
Sigma 18-200/3,5-6,3 DC OS
Tylko który z nich jest leprzy chodzi mi o jakość zdjęć i jakość wykonania samego obiektywu, sprawność i szybkość działania AF, itd.
Wiem pewnie żaden profesjonalista by czegoś takiego nie kupił i odradzał by mi takiego zakupu, lepiej by było kupić jakąś 17-70 i 70-300 i najlepiej Canona. Ale ja się już zdecydowałem i potrzebuję obiektywu o dużej rozpiętości ogniskowej. Może ktoś miał któryś z nich albo ma dostęp do takich zabawek (pracownik sklepu foto) proszę o opinie. A może ktoś poleci mi coś innego.
007areka - Sob 04 Sie, 2007
...podobno sigmy nienajlepiej swpolpracuja z canonami
Wujek_Pstrykacz - Sob 04 Sie, 2007
Zdecydowanie Tamron, nawet pomimo OS Sigmy. Tak jakoś za Sigmą nie przepadam.
Martin - Sob 04 Sie, 2007
najlepiej jak bym kupił Canon EF 70-300 mm f/4-5.6 IS USM i do tego jakąś 17-70 ale to z 2 tyś. robi się 4 tyś. a drugi problem to że są egzemplaże z nieprawidłowo działającym AF, a ja mieszkam zagranicą nie bardzo władam tym językiem.
goltar - Sob 04 Sie, 2007
Martin napisał/a: | a drugi problem to że są egzemplaże z nieprawidłowo działającym AF |
a u Sigmy nie ma takiego problemu ?
Martin - Nie 05 Sie, 2007
nie wiem czy Sigma 18-200/3,5-6,3 DC OS ma też problem z AF , dla tego otwarłem ten temat na forum żeby się takich rzeczy dowiedzieć. Słyszałem że ten obiektyw jest dużo leprzy od poprzednika, może jest ktoś kto go używał i może podzielić się z wrażeniami.
Martin - Nie 05 Sie, 2007
mam prośbę do optyczne.pl może byście mogli przetestować te obiektywy
|
|