|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - aplikacja-podgląd zdjęć
lukemeng - Sro 29 Wrz, 2010 Temat postu: aplikacja-podgląd zdjęć Witam. Z racji tego, iż posiadam pokaźną kolekcję zdjęć, które aktualnie nagrałem na płytki, chciałem się dowiedzieć, który program oferuje katalogowanie zdjęć w postaci miniaturek?Chodzi mi o to, żebym mógł zobaczyć, która płyta jakie ma zdjęcia. Naturalnie "folderuje" zdjęcia, ale niejednokrotnie mam mixy w folderach. Niestety HDD nie wytrzymał nadmiaru fotek, a przenośny dysk 640Gb padł jak mucha.
pan.tadeusz - Nie 14 Lis, 2010
sprawdź Corel Photo Album bo o ile dobrze pamiętam do szóstka miała funkcję archiwizacji na płytki. dostępna jest już ponoć 7-ka.
triale znajdziesz na sieci
hijax_pl - Pon 15 Lis, 2010
Zakładam, że masz jakiegoś Windowsa (przynajmniej XP) - nie wystarczy podczas nagrywania płyty nagrać też plik thumbs.db?
Swoją drogą co oznacza: lukemeng napisał/a: | Niestety HDD nie wytrzymał nadmiaru fotek | ?? Ile masz tych zdjęć??
lukemeng - Pon 15 Lis, 2010
hijax_pl napisał/a: | ?? Ile masz tych zdjęć?? |
ponad 320 Gb. jpg + raw
Tutejszyn - Wto 16 Lis, 2010
Płyty nie zapewniają odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa. Moze jest jakas mozliwość, aby przewietrzyć trochę RAWy? Zadaj sobie pytanie jak czesto wywołujesz je ponownie? Nie mówię tego, że powinieneś je wyciąć. Moze tylko RAWy zrzuć na płytki, a resztą mozesz zarządzać choćby ACDsee. Tani i wygodny programik.
pan.tadeusz - Czw 02 Gru, 2010
jest jeszcze darmowy program do archiwizowania i katalogowania fotek:
http://www.fotofoter.org/
|
|