|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Problem z Sunpackiem pz42x
podiwst - Pią 01 Paź, 2010 Temat postu: Problem z Sunpackiem pz42x Witam, mam problem a mianowicie, posiadam lampę sunpak pz42x od ponad tygodnia, wszystko swietnie dzialalo ale dzisiaj przestała błyskać, włącza się i wszystko jest ok tylko palnik działa raz na 50zdjęć.
PROSZĘ O POMOC.
hijax_pl - Pią 01 Paź, 2010
podiwst, no ale co tu pomagać, jak się zepsuło po tygodniu - to trzeba oddać. I tyle
lama - Pią 01 Paź, 2010
hijax_pl, pomalutku
Ja bym najpierw wyczyścił styki.
hijax_pl - Pią 01 Paź, 2010
lama, przez tydzień tak się ufajdały? nie wierzę....
podiwst - Sob 02 Paź, 2010
ale to jest wlasnie dziwne ze ona blyska raz na jakis czas, mialem Tumaxa przed nią i nie działał wcale.
skasowany - Sob 02 Paź, 2010
hijax_pl, może są zafajdały bardziej niż myślisz, a sunpack błysnął kilka razy tylko dlatego, że przy zdejmowaniu Tumaxa styki się trochę 'przetarły'...
hijax_pl - Sob 02 Paź, 2010
Ruslan, być może, jednak z postu kolegi podiwst zrozumiałem, że przez tydzień działało i nagle przestało... Wątpię by był to brud, choć jest to prawdopodobne.
podiwst, ta lampa ma możliwość wywołania błysku ręcznie? Jakimś przyciskiem "test"? Działa wtedy? Jak zwierasz styk gorący na stopce - też błyska? Jeśli tak - to masz ufajdany aparat.
skasowany - Sob 02 Paź, 2010
hijax_pl napisał/a: | jednak z postu kolegi podiwst zrozumiałem, że przez tydzień działało i nagle przestało... |
Jak najbardziej dobrze zrozumiałeś, ja tylko sobie delikatne jajca robię...
|
|