|
forum.optyczne.pl
|
 |
Filtry, konwertery i soczewki - Canona 70-200/f4 do makro ?
pioroon - Pon 11 Paź, 2010
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Mam Canona 70-200/f4 i bardzo kręci mnie makro. Czy z pierścieniami sobie poradzi ? (Min. odległość ostrzenia to ponad 1m.)
Czy może lepiej zainwestować w coś jaśniejszego (krótszego) + pierścienie ?
I jeszcze szybkie pytanie czy jak już to Kenko mc7 czy 3 pierścienie ?
Dodam tylko, że z innego tematu, który tu wykopałem wiem, że ze zwierzętami będzie lipa, ALE mnie interesuje bardziej 'stacjonarne' makro, czyli takie różne kwiatki
Pozdrawiam
MM - Pon 11 Paź, 2010
pioroon napisał/a: | Pozwolę sobie odświeżyć temat. Mam Canona 70-200/f4 i bardzo kręci mnie makro. Czy z pierścieniami sobie poradzi ? (Min. odległość ostrzenia to ponad 1m.)
Czy może lepiej zainwestować w coś jaśniejszego (krótszego) + pierścienie ?
I jeszcze szybkie pytanie czy jak już to Kenko mc7 czy 3 pierścienie ?
Dodam tylko, że z innego tematu, który tu wykopałem wiem, że ze zwierzętami będzie lipa, ALE mnie interesuje bardziej 'stacjonarne' makro, czyli takie różne kwiatki
Pozdrawiam |
A to nie jest przypadkiem pytanie na samodzielny wątek? Bo tutaj nijak nie pasuje.
goltar - Pon 11 Paź, 2010
MM słusznie, temat wydzielony.
pioroon - Pon 11 Paź, 2010
Dzięki, to czekam na jakieś sugestie a propos wątku
komor - Pon 11 Paź, 2010
W innym wątku, bodaj w dziale warsztatowym jest mowa o tym, że ten Canon gorzej sprawuje się w okolicach minimalnej odległości ostrzenia, niż na dalszych planach. Po prostu optyka jest zoptymalizowana na tele a nie makro. Ja nawet zrobiłem jakieś testy moim egzemplarzem, ale ciągle nie mogę się zebrać i popatrzeć co tam mi wyszło…
|
|