|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - obiektyw, lampa błyskowa, studyjna nikon d90
k_niepolomska - Wto 12 Paź, 2010 Temat postu: obiektyw, lampa błyskowa, studyjna nikon d90 hej:)
potrzebuje Waszej pomocy. Do Nikona d90 potrzebuje:
-obiektywu (teraz mam 18-105) a chciałabym lepszy-głownie do zdjęc studyjnych ale takze by czasami popstrykac w plenerze:) cena do 1500zł
- jako, że aparat ma wbudowaną lampe błyskową co da mi zakup lampy dodatkowej? Jaką polecacie? do 800zł
-teraz kwestia lampy studyjnej-jesli juz zakupie lampę błyskową to potrzebuję studyjnej dodatkowo? stosuje się je razem czy wówczas tylko studyjną? i teraz wybór-chciałabym zapłacic do 1000zł
Dzięki z góry za wszelkie rady-pozdrawiam:)
jaad75 - Wto 12 Paź, 2010
k_niepolomska napisał/a: | -obiektywu (teraz mam 18-105) a chciałabym lepszy-głownie do zdjęc studyjnych ale takze by czasami popstrykac w plenerze:) cena do 1500zł | Do studia, 18-105 na początek wystarczy. A w kwestii czegoś lepszego, to musisz się określić co do tego, do czego ma ten obiektyw służyć.
k_niepolomska napisał/a: | - jako, że aparat ma wbudowaną lampe błyskową co da mi zakup lampy dodatkowej? | Możliwość świecenia z pozycji innej niż oś obiektywu, znacznie więcej światła, HSS...
k_niepolomska napisał/a: | Jaką polecacie? do 800zł | Polecamy niezmiennie SB-800/900 - w cenie się nie zmieścisz.
k_niepolomska napisał/a: | -teraz kwestia lampy studyjnej-jesli juz zakupie lampę błyskową to potrzebuję studyjnej dodatkowo? | Zależy do czego.
k_niepolomska napisał/a: | stosuje się je razem czy wówczas tylko studyjną? | Można tak, można tak.
k_niepolomska napisał/a: | i teraz wybór-chciałabym zapłacic do 1000zł | Do czego?
|
|