|
forum.optyczne.pl
|
 |
Serwis sprzętu i usterki - Sony Alfa 380 - brzęczenie przy dłuższym naświetlaniu
radziooo_r - Sro 13 Paź, 2010 Temat postu: Sony Alfa 380 - brzęczenie przy dłuższym naświetlaniu Otóż mam lustrzanke alpha 380 i jak zrobie zdjęcie i przy naświetlaniu go , przy dłuzszym czasie migawki , aparat w srodku tak brzęczy, i mam pytanie czy to normalne czy jakaś usterka, przaszam za jezyk ale jestem amatorem prosze o odpowiedzi dzieki
zentaurus - Sro 13 Paź, 2010
Brzęczenie jest najpewniej wynikiem pracy stabilizacji matrycy. Ten typ tak ma i wszystko jest OK.
kozidron - Czw 14 Paź, 2010
radziooo_r napisał/a: | Otóż mam lustrzanke alpha 380 i jak zrobie zdjęcie i przy naświetlaniu go , przy dłuzszym czasie migawki , aparat w srodku tak brzęczy, i mam pytanie czy to normalne czy jakaś usterka, |
radziooo_r, przeczytaj instrukcję do aparatu, domyślam się, że dowiesz się z niej iż jak aparat jest na statywie/bądź oparty nieruchomo o coś ( jak to powinno być przy dłuższych czasach ) stabilizację trzeba wyłączyć.
radziooo_r - Czw 14 Paź, 2010
dzieki bardzo chłopaki wyłączyłem funkcje SteadyShot i nie brzęczy, kamień spadł mi z serca . Pozdrawiam i powodzenia życze
|
|