forum.optyczne.pl

Propozycje - A może dział "kamery cyfrowe"?

jutomi - Wto 07 Sie, 2007
Temat postu: A może dział "kamery cyfrowe"?
Wiem, że temat szeroki jak rzeka ale może, jeśli nie cały dział, to chociaż mini przewodnik dla początkujących. :oops:
Chyba dużo osób staje teraz przed wyborem pierwszej kamery cyfrowej. Jakie parametry brać pod uwagę przy wyborze?
Jakich producentów uwzględniać? itd. itp.
Dzięki optyczne.pl każdy czytelnik potrafi sobie wyrobić zdanie przed zakupem lornetki, aparatu cyfrowego czy obiektywu, więc może czas na kamery cyfrowe, które też są produktami "optycznymi". :roll:

Allan - Pon 13 Sie, 2007

Dobry pomysl. Tez bym chetnie wymienil z kims swoje doswiadczenia a tak jestem (jak juz wspomnialem w innym poscie) troche "osamotniony w tym temacie
MC - Pią 07 Wrz, 2007

Dobry pomysl, ale to juz wogole chlopaki nie beda mogli sie wyrobic ze sprzetem :cry:
maziek - Pią 07 Wrz, 2007

To ja bym mógł ten, jak to... pomóc kolegom ;) .
MM - Pią 07 Wrz, 2007

A ja myślę, że nie warto rozdrabniać na drobne tego portalu i niech kamerami zajmą się inni. Bo wtedy by tutaj się chciało pakować za dużo komercji a za mało fachowości. Wyspecjalizowany portal ma chyba większą rangę fachową niż taki co to w którym jest "mydło i powidło".
MC - Pią 07 Wrz, 2007

Cytat:
A ja myślę, że nie warto rozdrabniać na drobne tego portalu i niech kamerami zajmą się inni. Bo wtedy by tutaj się chciało pakować za dużo komercji a za mało fachowości. Wyspecjalizowany portal ma chyba większą rangę fachową niż taki co to w którym jest "mydło i powidło".

Swieta prawda, ale Arek niedawno wspomnial, ze pojawi sie cos nowego...

RobertO - Pią 07 Wrz, 2007

niestety nie ma czasu zeby sie tym zajac, bo chlopaki sa zarobieni.
jedyne co moglem zrobic z tej sytuacji to utworzyc nowy dzial na forum: Kamery Video
zapraszam wiec do dyskusji

jutomi - Pią 07 Wrz, 2007

MM napisał/a:
i niech kamerami zajmą się inni. "

To poproszę o linki do serwisów optycznych zajmujących się testami kamer cyfrowych na takim poziomie jak optyczne.pl zajmuje się testami lornetek, aparatów cyfrowych czy obiektywów. :roll:

MM - Pią 07 Wrz, 2007

jutomi napisał/a:
MM napisał/a:
i niech kamerami zajmą się inni. "

To poproszę o linki do serwisów optycznych zajmujących się testami kamer cyfrowych na takim poziomie jak optyczne.pl zajmuje się testami lornetek, aparatów cyfrowych czy obiektywów. :roll:

No to jest właśnie powód by takie serwisy powstały. Ja osobiście wątpię, by była potrzeba istnienia portali zajmujących się taką tematyką na wysokim poziomie. Bo to tak jakby testować same kompakty bez obiektywów i lustrzanek. Zaś profesjonalnego sprzętu to raczej optyczni nie dostaną do testów, to zbyt mały i hermetyczny rynek.
Każdy może mieć swoje zdanie, ja mam z kamerami (takimi bardziej popularnymi) do czynienia w pracy i nie widzę głębszego sensu testowania ich na takim forum. Już bardziej przydatne byłyby monitory służące do obróbki zdjęć :lol: