forum.optyczne.pl

Filmowanie cyfrowe - Sony DCR-SX33E lub 50 Kupno oraz pochodne

Olczyk - Pon 18 Paź, 2010
Temat postu: Sony DCR-SX33E lub 50 Kupno oraz pochodne
Witam drogich forumowiczy :)

Chciałbym uzyskać drobną pomoc w wyborze kamery cyfrowej. Poszukuję kamery do nagrań spotkań, obozów i innych gdzie głównym naciskiem będzie nagrywanie sportu. Wymienianie co chciałbym w kamerze było by bez sensu, ponieważ nie znam się na tym, więc jako amator liczę na waszą pomoc. Pogrzebałem trochę po sieci, ale za dużo info o kamerach w przedziale do 1000 zł jest malutko. W wyszukiwaniach padło na jakiś produkt Sony, coś z rodziny DCR-SX. Męczy mnie kwestia dlaczego SX a nie SR z twardym dyskiem. Na chłopski rozum wydaje mi się, że z SX będzie mniejszy kłopot z awaryjnością, ze względu na kartę SD. Po obejrzeniu kilku Testów tych kamer pod względem Zoomu jestem pod wrażeniem, gorzej jest z jakością obrazu, ale tutaj nie oczekujmy cudów po tej cenie. Główne moje pytanie czy warto kupić ten sprzęt, a może rozglądać się za inna firmą. Czy ktoś mógłbym mi pomóc w tych rozważaniach :) .

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Baku - Sro 20 Paź, 2010

Sony robi dobre amatorskie kamery. Ja osobiście skłaniałbym się do zakupu kamery na karty SD (jest to bezpieczniejsze, choć droższe rozwiązanie niż HDD). W chwili obecnej celowałbym jednak w rozdzielczość full HD. Może coś w stylu HDR-CX105? Można ją nabyć za jakieś 1500 zł. Moim zdaniem to całkiem dobra oferta jak na możliwości tej kamerki.