|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Futerał do D90
no_fear - Sro 27 Paź, 2010 Temat postu: Futerał do D90 Witam,
rozpoczynam przygodę z foto i potrzebuję zakupić jakiś futerał do D90...
Przez najbliższe kilka miesięcy będzie wyłącznie kitowy 18-105VR, wkrótce na pewno grip. Stąd decyzja o zakupie futerału, a nie torby - na torbę przyjdzie czas później
Jaki futerał polecacie na D90 + grip + 18-105 (z tulipanem) ?
Mój wstępny typ to: MATIN "PONY-18" - warto ? jakieś opinie ?
a może jest coś ciekawszego ?
Nie bardzo mam czas jeździć po sklepach i mierzyć - a na necie wybór duuuży
Z góry dziękuję za pomoc
hijax_pl - Sro 27 Paź, 2010
1) Tulipana możesz założyć odwrotnie tak, aby nie wystawał poza soczewkę przednią
2) To co pokazujesz to też torba, typu topload
3) 18-105VR nie jest taki duży. Większość mniejszych toploaderów da radę. Poszukam zaraz to Ci napiszę jaki używałem z takim zestawem.
no_fear - Sro 27 Paź, 2010
hijax_pl napisał/a: | 1) Tulipana możesz założyć odwrotnie tak, aby nie wystawał poza soczewkę przednią |
dobrze wiedzieć
hijax_pl napisał/a: | 2) To co pokazujesz to też torba, typu topload |
w tej sytuacji modyfikuje moje zapytanie - szukam pokrowca/futerału/torby w którym będę mógł bezpiecznie i wygodnie transportować D90+grip z podpiętym 18-105
hijax_pl napisał/a: | 3) 18-105VR nie jest taki duży. Większość mniejszych toploaderów da radę. Poszukam zaraz to Ci napiszę jaki używałem z takim zestawem. |
super
hijax_pl napisał/a: | Poszukam zaraz to Ci napiszę jaki używałem z takim zestawem. |
Miałem Vanguard Oregon 15Z. Do niego wchodzi D90 z gripem, 18-105VR, i jeszcze miejsce na dole na 50/1,8D się znalazło. Nie mówiąc o filtrach, akumulatory + karty....
hijax_pl napisał/a: | hijax_pl napisał/a: | Poszukam zaraz to Ci napiszę jaki używałem z takim zestawem. |
Miałem Vanguard Oregon 15Z. Do niego wchodzi D90 z gripem, 18-105VR, i jeszcze miejsce na dole na 50/1,8D się znalazło. Nie mówiąc o filtrach, akumulatory + karty.... |
ehhh nigdzie nie ma Vanguard Oregon 15Z
jest model niższy 14Z...
tak czy inaczej dzięki
kasiakaaz - Sro 27 Paź, 2010
no_fear, sprawdź TU .
kasiakaaz napisał/a: | no_fear, sprawdź TU . |
dzięki
ale za nim napisałem, że nigdzie nie ma 15Z to oczywiście użyłem google
niestety ani TU ani TAM nie ma...
kasiakaaz - Sro 27 Paź, 2010
no to kicha...
moronica - Sro 27 Paź, 2010
nie ma? http://fotoklik.pl/akceso...oregon-15z.html gdzies przegapilam dopisek "niedostepny"?
no nie ma
Seria Oregon to już stary model - nie produkowany chyba. Także (moim zdaniem) w większości sklepów mających tylko "wirtualny" asortyment będzie to torba dostępna do momentu zamówienia
no_fear - Czw 28 Paź, 2010
15Z jest niedostępny...
Jakieś alternatywy aby wszedł - D90 z gripem, 18-105VR + ew. 35mm, dodatkowy aku?
hijax_pl - Czw 28 Paź, 2010
no_fear napisał/a: | Jakieś alternatywy ? |
Coś podobnego rozmiaru?
|
|