|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lornetki - Proszę użytkowników Bushnell Falcon 10x50 o opinię.
vasilijjj - Pią 29 Paź, 2010 Temat postu: Proszę użytkowników Bushnell Falcon 10x50 o opinię. Witam w/w lornetka kosztuje 150 zł ( niestety tylko tyle moge wydać) czytalem juz o EX i o DO entry niesyety nie stać mnie na dopłatę.
Chciałem zapytać uzytkowników BUSHNELL FALCON 10x50 czy jest coś warta czy ktos ją posiadał. na znanym portalu Milit**** ma dobre opinie...
Dirty - Wto 09 Lis, 2010
Nie jestem użytkownikiem Bushnell Falcon ale patrzyłem przez nią ostatnio w sklepie sportowym. Byłem pozytywnie zaskoczony. Pryzmaty chyba z tego słabszego szkła więc obraz był taki nieoszałamiająco soczysty no bo pryzmat ten nie załamuje poszczególnych barw jakby sobie życzył tego Arek. Ale, ale dosyć jasny nie widziałem efektu mleka żadnych chochlików i duszków. Obraz ponadto był ostry aż po same brzegi co w mojej lornetce chodź droższej nie występuje. Egzemplarz który miałem w dłoniach był bardzo dobrze skolimowany, dobrze leżał w dłoniach. Myślę że jak masz możliwość wydania tylko tyle że na Falcona to polecam go. Trzeba tylko sprawdzić czy nie ma wad ukrytych czy nie boli głowa lub oczy jak się patrzy. Ja miałem w ręku egzemplarz bez wad więc szybko ktoś go kupił no ale to mały sklep był:-). No i jeszcze jedna rzecz pole widzenia było ok nie patrzyło się jak przez dziurkę od klucza.
|
|