|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje ???
Smola - Czw 09 Sie, 2007 Temat postu: Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje ??? Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje ???
MM - Czw 09 Sie, 2007
Pilot czy wężyk spustowy? Generalnie istnieje coś tańszego niż oryginał. Choć ja tego zamiennika nie polecam specjalnie. Solidność jest taka, że teraz muszę sobie sznurkami pomagać by "czasami" był styk
Remol71 - Czw 16 Sie, 2007 Temat postu: Re: Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje
Smola napisał/a: | Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje ??? |
Ja mam orginalnego pilota Canona do 400D i nie polecam. Pilot jest tak wredny, że wstępne podnoszenie lustra trwa 2s i strzał migawki. Nie ma opcji na 2 kliki. Tutaj tylko wężyk. Trzeba przyznać, że polityka Canona jest wyjątkowo paskudna.
Smola - Czw 16 Sie, 2007
No to musimy rozpocząć własną produkcję.
Odkryłem niszę na runku. Bomba
Może ktoś do spółki ?
Monastor - Czw 16 Sie, 2007 Temat postu: Re: Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje
Remol71 napisał/a: |
Ja mam orginalnego pilota Canona do 400D i nie polecam. Pilot jest tak wredny, że wstępne podnoszenie lustra trwa 2s i strzał migawki. Nie ma opcji na 2 kliki. Tutaj tylko wężyk. Trzeba przyznać, że polityka Canona jest wyjątkowo paskudna. |
Którego? RC-1 czy RC-5?
Obydwa chyba pasują do 400D, a różnią się właśnie funkcjami. Może jeden jest bardziej 'user friendly'
Remol71 - Czw 16 Sie, 2007 Temat postu: Re: Pilot do 30 D ale nie Canonoski, coś tańszego, istnieje
Monastor napisał/a: | Remol71 napisał/a: |
Ja mam orginalnego pilota Canona do 400D i nie polecam. Pilot jest tak wredny, że wstępne podnoszenie lustra trwa 2s i strzał migawki. Nie ma opcji na 2 kliki. Tutaj tylko wężyk. Trzeba przyznać, że polityka Canona jest wyjątkowo paskudna. |
Którego? RC-1 czy RC-5?
Obydwa chyba pasują do 400D, a różnią się właśnie funkcjami. Może jeden jest bardziej 'user friendly' |
Posiadam pilota RC-1.
|
|