forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - BF w SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO

rwojtek - Nie 07 Maj, 2006
Temat postu: BF w SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO
Witam... jestem tu pierwszy raz, ale od razu mam pytanie. Mam zamiar kupić obiektyw SIGMA 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO do canona 350d, a kolega Arek w komentarzach do testu tego obiektywu wspomniał coś na temat możliwości likwidacji BF tego obiektywu w serwisie. W związku z tym mam pytanie. Czy aby zlikwidować BF muszę iść z aparatem (350d) i obiektywem sigmy do serwisu Canona czy do serwisu sigmy? No i jakie są szanse, że po wizycie w serwisie obiektyw będzie "celnie" trafiał? Pozdrawiam wszystkich. :)
Arek - Nie 07 Maj, 2006

Myślę, że raczej trzeba albo zadzwonić do serwisu Sigmy, albo kupić obiektyw bez BF. Taka wada jest bowiem cechą pewnie tylko niektórych egzmeplarzy obiektywu.
rwojtek - Nie 07 Maj, 2006

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź panie Arku. Chodzi o to, że obiektyw będzie mi zakupiony w USA, gdyż tam jest o wiele taniej, więc pewnie jak będzie miał BF to zabiorę go do serwisu Sigmy. Pozdrawiam.
mrooq - Wto 09 Maj, 2006

no a jak jest ten BF w obiektywie to bedzie on robil to notoryczne na kazdym zdjeciu?
bo zrobielm ladne zdjecie mojego psa,i zauwazylem ze focus jest z tylu

to jest wlasnie 350D i sigma 17-70mm

Arek - Wto 09 Maj, 2006

Nie notorycznie, ale w większości przypadków. Raz na jakiś czas każdy obiektyw spudłuje...