forum.optyczne.pl

Wolne tematy - ban za test z optyczne.pl

sajgon 357 - Pon 08 Lis, 2010
Temat postu: ban za test z optyczne.pl
Niesamowite ale jednak prawdziwe , wczoraj na forum canoniarze.pl bylem biernym obserwatorem tego co tam sie dzialo , jakas osoba w merytorycznej dyskusji podala jako swoj argument test z waszej strony dwoch aparatow , test ten swiadczyl ze ma racje , moderacja i administracja canoniarzy nie akceptuje jednak testow z waszej strony bo jak widac oni wiedza lepiej , najpierw wykpiono osobe ktora podala ten test potem sam test ktory dotyczyl porownania dwoch puszek 7d i 550d.
W momencie wrzucenia linka z tym porownaniem na forum canoniarze osoba ktora to zrobila dostala od modera ostrzezenie a nastepnie gdy wykpiono porownanie a ta osoba napisala ze ma do optyczne.pl i jej porownan zaufanie i ten test jest dla niej wiarygodny - wtedy dostala od adminow bana
Na wielu forach juz bylem i wiele widzialem ale takiej despoty i arogancji ze strony moderow i adminow jak zobaczylem wczoraj na canoniarze.pl to jeszcze nie widzialem , nie dziwne ze tam jest wiecej moderow niz aktywnych forumowiczow , zenada jak mozna w ten sposob traktowac innych i po prostu wywalac bo mysli sie inaczej niz moderator. Chiny w porownaniu z canoniarze.pl to oaza demokracji. Nie dziwne ze jest tam tak malo aktywnych forumowiczow skoro panuja tam takie snobistyczne zasady czyli albo nam przytakujesz albo wypad.
Najlepsze jest to ze dzis jest tam juz wszystko pozamiatane, wszystkie posty dotyczace calej calej sprawy wykasowane, osoby majace inne poglady od adminow zbanowane i trwa milutka atmosfera ......blazenada

muzyk - Pon 08 Lis, 2010

a czym tu się ekscytować? Przecież nie od dziś wiadomo, że głupota jest nieogarniona, a
baranom to i Canon nie pomoże jeślli we łbie jak w baraniej torbie.

zug - Pon 08 Lis, 2010

sajgon 357 napisał/a:
forum canoniarze.pl

konkretne forum 275 użytkowników :roll:

Arek - Pon 08 Lis, 2010

Fora systemowe często mają to do siebie, że nie akceptują poglądów innych niż właściwe. A właściwe ustalają moderatorzy :)

Kiedyś się udzielałem na C-B i miałem o tym forum dobre zdanie. Od jakiś dwóch lat prawie tam nie zaglądam, więc nie wiem co się tam teraz dzieje.

zug napisał/a:

konkretne forum 275 użytkowników :roll:

W tym max 10 aktywnych , moze byloby wiecej uzytkownikow ale zostali juz pewnie zbanowani :grin:

jaad75 - Pon 08 Lis, 2010

Arek napisał/a:
Kiedyś się udzielałem na C-B i miałem o tym forum dobre zdanie.
Ale to raczej nie o C-B chodzi...
Arek - Pon 08 Lis, 2010

jaad75, opss, faktycznie. Przepraszam. Nie miałem nawet świadomości istnienia tego canoniarze.pl...
MC - Pon 08 Lis, 2010

Prawda jest taka, że "fora" kpią z siebie nawzajem.
Tutaj się często kpi z KKM, tam z "opacznych" itp. itd. etc.
A zdanie każdy sam może wyrobić sobie własne.

MC napisał/a:
Prawda jest taka, że "fora" kpią z siebie nawzajem.
Tutaj się często kpi z KKM, tam z "opacznych" itp. itd. etc.
A zdanie każdy sam może wyrobić sobie własne.

Czym innym jest kpina i drwina z innego forum a czym innym takie ordynarnie prostackie traktowanie pojedynczych uzytkownikow przez administratorow. Swiadczy to o ich kulturze osobistej a raczej o jej braku , z regoly ludzie ktorzy sa zakompleksieni i niedowartosciowani obejmujacy jakas funkcje typu moder, admin w ten sposob sie zachowuja. Szkoda tylko ze swoim zachowaniem psuja opinie a tym samym szargaja logo firmy canon . osobiscie po tej wczorajszej obserwacji czuje sila rzeczy niesmak do canona, poniewaz od razu kojarzy mi sie z tym forum canoniarze.pl

muzyk - Pon 08 Lis, 2010

sajgon 357 napisał/a:
osobiscie po tej wczorajszej obserwacji czuje sila rzeczy niesmak do canona, poniewaz od razu kojarzy mi sie z tym forum canoniarze.pl

Tutejsi canoniarze Cię przygarną.
Czuj się jak u siebie :grin:

kufel - Pon 08 Lis, 2010

sajgon 357 napisał/a:
Szkoda tylko ze swoim zachowaniem psuja opinie a tym samym szargaja logo firmy canon . osobiscie po tej wczorajszej obserwacji czuje sila rzeczy niesmak do canona, poniewaz od razu kojarzy mi sie z tym forum canoniarze.pl
moim zdaniem zdecydowanie niepotrzebnie łączysz zachowanie kilku osób z cała firmą ;) jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

kufel napisał/a:
sajgon 357 napisał/a:
Szkoda tylko ze swoim zachowaniem psuja opinie a tym samym szargaja logo firmy canon . osobiscie po tej wczorajszej obserwacji czuje sila rzeczy niesmak do canona, poniewaz od razu kojarzy mi sie z tym forum canoniarze.pl
moim zdaniem zdecydowanie niepotrzebnie łączysz zachowanie kilku osób z cała firmą ;) jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

Oczywiscie masz racje, ale to jest dzialanie podswiadomosci, mam nadzieje ze mi szybko minie bo nie mam zamiaru tam juz zagladac

MC - Wto 09 Lis, 2010

Powiedziałbym więcej - firma z forum nie ma pewnie nic wspólnego.
Baku - Wto 09 Lis, 2010

sajgon 357 napisał/a:
osobiscie po tej wczorajszej obserwacji czuje sila rzeczy niesmak do canona

To tak jakby czuć niesmak do Volkswagena tylko dlatego, że nieznaczna część jego użytkowników nie ma dobrego smaku i nie zna umiaru w tuningowaniu swoich aut.

No niestety, ale z portalami internetowymi jest trochę jak z rzeczywistymi znajomymi. Trzeba umieć sobie znajomych dobierać, by później nie żałować straconego czasu/pieniędzy/godności/...

Nim zarejestrowałem się na forum optycznych byłem stałym czytelnikiem portalu i zaczynałem od komentarzy pod artykułami. Później przyszedł czas obserwacji forum i decyzja o zapisie.
Widać osoba która została zbanowana na forum canoniarze nie przyłożyła się odpowiednio do poznania swoich rozmówców.

skasowany - Wto 09 Lis, 2010

Piszecie jakby ta osoba była w jakiś sposób poszkodowana. Może miała dobrą zabawę i wiedziała co pisze i zrobiła to z premedytacją w celu podniesienia ciśnienia tamtejszym modom, a sama, jak już wspomniałem, mogła mieć niezły z nich ubaw... :P
Penie ten ktoś pomyślał 'cmoknijcie się w cztery bukwy' i olał całe zajście, a Wy tu tragedię robicie i po modach jedziecie co najmniej jak po kibolach co biją babcię... :P Może mieli gorszy dzień... :P
Luzu trochę... :P Niedługo ban na forum w sieci będzie jak liść od mniejszego w realu, oby tylko... :P Cóż, takie czasy... :P

kozidron - Wto 09 Lis, 2010

dokładnie Ruslan, chyba w wolnym czasie się tam zaloguje i zacznę trolowoć :wink:
sajgon 357 - Wto 09 Lis, 2010

Ruslan napisał/a:
Piszecie jakby ta osoba była w jakiś sposób poszkodowana. Może miała dobrą zabawę i wiedziała co pisze i zrobiła to z premedytacją w celu podniesienia ciśnienia tamtejszym modom, a sama, jak już wspomniałem, mogła mieć niezły z nich ubaw... :P

Nie sadze zebys mial racje , poniewaz ta osoba byla dziewczyna i to w tym jest jeszcze bardziej bulwersujace , jej wiedza fotograficzna moze rzeczywiscie nie powalala dlatego wstawila tam porownanie tych obu puszek z waszej strony a z tego porownania wychodzilo ze ona ma racje, nie wnikam czy byl blad a raczej male niedopatrzenie w tym tescie bo nie jest wazne kto mial slusznosc w tym merytorycznym sporze, tylko w jaki sposob obeszli sie tam z osoba ktora zachowywala sie kulturalnie a jedynie miala inne zdanie.
Uwazam ze trzeba opisywac takie sytuacje bo w przeciwnym wypadku moga sie stac norma, a to bylby juz upadek jakichkolwiek dobrych obyczajow ze nie wspomne o wolnosci slowa :!:

Jak już można zauważyć jest tam kilku użytkowników z tego foruma więc sajgon 357, zrobiłeś dobra reklamę. Jak to mówią: nie ważne jaki PR, nawet jak czarny to zawsze PR.
MM - Wto 09 Lis, 2010

Proponuję wpaść tam w większej ilości. Poczytałem co tam się dzieje. Ich modzi to dzieciaki, admini... hmm... Generalnie można ich pomęczyć i będzie zabawa :lol:

MM napisał/a:
Proponuję wpaść tam w większej ilości. Poczytałem co tam się dzieje. Ich modzi to dzieciaki, admini... hmm... Generalnie można ich pomęczyć i będzie zabawa :lol:

wiem :cool: .... :wink:

jaad75 - Wto 09 Lis, 2010

A co tam się dzieje, bo jakoś nie chce mi się przeszukiwać wszystkich wątków?... :smile:

jaad75, nie ma co szukać większa zima niż na forumie pentaxa
MM - Wto 09 Lis, 2010

Przeleć się po aparatach czy obiektywach i w 5 minut zobaczysz jakie tam mają "problemy" i jak "doradzają".

MM napisał/a:
Przeleć się po aparatach czy obiektywach i w 5 minut zobaczysz jakie tam mają "problemy" i jak "doradzają".

już widziałem :) a teraz krecia robota :razz: :wink:

sajgon 357 - Wto 09 Lis, 2010

Widze ze szykuje sie tam sredniowieczna jesien :lol: , tez mysle ze moderzy to dzieciaki, adminka to kobieta, moze dlatego mloda wywalila bo zazdrosna o nia byla :mrgreen: dopoki nowi uzytkownicy jedza im tam z reki to spox, schody zaczynaja sie jak wykazujesz zbyt duza samodzielnosc umyslowa lub wiedza zrownujesz sie z nimi, nie daj boze zebys byl inteligentniejszy lub bardziej elokwentny od nich i nieopatrznie skrytykowal lub jedynie poprawil ich wypowiedz w sopsob naruszajacy ich autorytet i boskosc jaka reprazentuja soba na tym forum wtedy kaplica. Zycze wam tam powodzenia :twisted:
jaad75 - Wto 09 Lis, 2010

O fajnie - może też się zarejestruję... :razz:
MM - Wto 09 Lis, 2010

Jak tam wpadniemy jednocześnie w kilku to dostaną zawału :lol:
Jak ja lubię takie jazdy.... :mrgreen:
Musimy wybrać sobie jakiś wątek na początek. Najlepiej taki w którym brylują swoimi mądrościami modzi i admin. Zasypcie ich cyferkami, wykresami, obliczeniami, przykładami, elokwencją itd., itp. ... :twisted:

ghost - Sro 10 Lis, 2010

czytam was i... żenua
jaad75 - Sro 10 Lis, 2010

ghost, ale to przecież niezbyt serio... :wink:
muzyk - Sro 10 Lis, 2010

ghost napisał/a:
i... żenua

Oj tam :lol:

Usjwo - Sro 10 Lis, 2010

ghost napisał/a:
czytam was i... żenua

...chamstwu nalezy sie przeciwstawiac sila oraz godnoscia osobista... :mrgreen:

Ale dobrze ze napisales, bo rzeczywiscie ktos by mogl krucjate przygotowac.

goltar - Czw 11 Lis, 2010

Na prośbę administratora www.canoniarze.pl wklejam link odnoszący się do tego tematu.
LINK.
I po zapoznaniu się z tematem dodam że faktycznie w naszej specyfikacji C550D zabrakło słowa Full przed HD, co samo w sobie nie było błędem (pozostałe parametry jasno określały o jaką wersję HD chodzi), a jedynie brakiem konsekwencji w nazewnictwie. Obecnie zostało to ujednolicone.

Marecki75 - Czw 11 Lis, 2010

Cytat:
jakas osoba w merytorycznej dyskusji podala jako swoj argument test z waszej strony dwoch aparatow , test ten swiadczyl ze ma racje , moderacja i administracja canoniarzy nie akceptuje jednak testow z waszej strony bo jak widac oni wiedza lepiej

Merytoryczna rozmowa że 1080p to nie FULLHD.
Szkoda że Sajgon 357 a raczej "Nikita" wyręcza się Użytkownikami forum Optyczne.pl w swoich prywatnych porachunkach.

B o g d a n - Czw 11 Lis, 2010

Marecki75 napisał/a:
Szkoda że Sajgon 357 a raczej "Nikita" wyręcza się Użytkownikami forum Optyczne.pl w swoich prywatnych porachunkach.
Dokładnie.
Powiem więcej, użytkownik Sajgon 357 za to co zrobił/a nie powinien mieć więcej prawa pisania na forum.optyczne.pl

To było zwyczajne chamstwo, a przecież
Usjwo napisał/a:
...chamstwu nalezy sie przeciwstawiac sila oraz godnoscia osobista... :mrgreen:

Usjwo - Pią 12 Lis, 2010

ot i trzeba bedzie odszczekac dwie strony :mrgreen:
TS - Pią 12 Lis, 2010

goltar napisał/a:
Na prośbę administratora www.canoniarze.pl wklejam link odnoszący się do tego tematu.
LINK.

Skoro dyskusja tu przywędrowała to powiem, że nie najlepiej świadczy o stylu moderacji, jeśli moderator ("Kain") daje ostrzeżenie osobie, z którą jest akurat w dosyć gorącym sporze ("Nikita") - patrz post #3109. W takim wypadku drugi moderator powinien działać. No i jego uwagi typu "Czytaj ze zrozumieniem!" też do kulturalnych nie należą.

Marecki75 napisał/a:
Szkoda że Sajgon 357 a raczej "Nikita"

Może tak, a może nie, przydałby się dowód skoro zarzuca się komuś podawanie za kogoś innego.

kozidron - Pią 12 Lis, 2010

Marecki75,

przesada, ten czarny PR sajgon 357'a jeszcze wyjdzie wam na +

Marecki75 - Pią 12 Lis, 2010

TS napisał/a:

Skoro dyskusja tu przywędrowała to powiem, że nie najlepiej świadczy o stylu moderacji, jeśli moderator ("Kain") daje ostrzeżenie osobie, z którą jest akurat w dosyć gorącym sporze ("Nikita") - patrz post #3109. W takim wypadku drugi moderator powinien działać. No i jego uwagi typu "Czytaj ze zrozumieniem!" też do kulturalnych nie należą.

Marecki75 napisał/a:
Szkoda że Sajgon 357 a raczej "Nikita"

Może tak, a może nie, przydałby się dowód skoro zarzuca się komuś podawanie za kogoś innego.

1. Kain - człowiek o stalowych nerwach ale zwroty Nikity "Tak czulam ze zripostujesz - jakie to meskie haha " - pomyliła portal fotograficzny z portalem randkowy
oto historia 5 ostrzezeń zanim otrzymał bana.
5 Forum 11/07/2010 22:24
4 Forum 11/02/2010 16:59
3 Forum 11/02/2010 11:21
2 Strona 11/01/2010 20:05
1 Forum 11/01/2010 11:39
Posty Użytkownika za które były ostrzeżenia, kompletnie nie na temat i obrażające innych zostały usuniete.
2. Po konsultacji z Goltarem, posty sajgon357 i nikita były pisane z jednej puli adresowej

goltar - Pią 12 Lis, 2010

Temat zamykam chyba że sajgon 357 będzie chciał jeszcze coś dodać, to proszę informację na PRIV.
sajgon 357 - Sob 13 Lis, 2010

Po pierwsze to ze posty moje i nikity pisane sa z jednej puli adresowej nie swiadczy o tym ze nikita i ja to jedna i ta sama osoba , jezeli tak mysla admini i moderzy canonierow tzn ze ich tok rozumowania zatrzymal sie na czasach jaskiniowych. Nie musze sie tlumaczyc czy nikita jest moja siostra , dziewczyna czy znajoma i iloma kompamii ile osob dysopnuje w tej samej puli adresowej.
Po drugie nie ma zwiazku to ze wstawilem sie za kims w slusznej sprawie, poniewaz forumowiczka nikita od poczatku tej dyskusji na forum canonierow byla osoba dyskryminowana bez jakiejkolwiek winy o czym swiadczy wypowiedz goltara mowiaca ze ich specyfikacja opisywanego sprzetu wykazywala brak konsekwencji w nazewnictwie, jkaby tego nie nazywac bylo to pewnego rodzaju niedopatrzenie, w zwiazku z czym osoba powolujaca sie na ten test a nie znajaca sie na parametrach odbioru hd i fullhd mogla zostac wprowadzona w bald
Przeczytajcie dokladnie link podany przez goltara z forum canonierow za co nikita zostala zbanowana, najpierw admin jamonia daje jej ostrzezenie za to ze odpowiedziala na posta kaina i nie widze w jej odpowiedzi niczego co kwalifikowaloby sie do ostrzezenia, nastepnie moder kain daje jej ostatnie ostrzezenie za to ze ona podtrzymuje swoje zdanie sugerujac sie niescisloscia ktora teraz juz zostala poprawiona w tescie dwoch aparatow ze strony optyczna.pl, wiec jeszcze raz sie pytam w ktorym momencie nikita zasluzyla sobie na bana ? czy jej niewiedza i to ze slepo wierzyla w test z optycznej to powod z jakiego wyrzuca sie z forum canonierow ?
Zniesmaczony i zbulwesowany jestem jeszcze tym ze administracja canonierzy usiluje insynuowac wyimaginowane i klamliwe historie 5 ostrzezen dla nikity za niby ktore zostala ona usunieta z forum, czytalem wszystki wpisy nikity i klamstwem jest jakoby kogokolwiek obrazila w jakikolwiek sposob , nie trudno sie domyslec ze admini canonierow nie potrafia przedstawic twardych dowodow rzekomej winy tej dziewczyny bo ich po prostu nie ma . Z reszta widzicie sami dzieki udostepnieniu linka przez goltara za co dostawala ostrzezenia nikita na forum canonierow.
Wniosek jest tylko jeden, chciano sie pozbyc tej osoby i robiono wszystko aby osiagnac ten cel, dlatego nie zmieniam swojego zdania na temat strony canoniarze i uwazam ze sa tam ludzie o snobistycznym podejsciu ktorzy eliminuja osoby o mniejszej wiedzy z dziedziny fotografiki

muzyk - Nie 14 Lis, 2010

Nie ma co kruszyć kopie o nic. To jest matrix, nie real.
Jeśli gdzieś tam banują za nic, to po co tam się pchać?
Nie ma sensu, szkoda czasu, zdrowia. Lepiej iść pofotografować trochę.

Arek - Nie 14 Lis, 2010

Muzyk ładnie podsumował, a ja zamykam.