|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Prezentacja portfolio
Oreston - Nie 14 Lis, 2010 Temat postu: Prezentacja portfolio Witam!
Idąc na rozmowę o pracę ( w roli fotografa oczywiście) zastanawiam się w jaki sposób zaprezentować swoje zdjęcia. Na chwilę obecną uważam,ze wydrukowanie ich w większym formacie jest najbardziej optymalną formą. Równocześnie zastanawiam się nad prezentacją/slideshow - minusem może być tu czas jaki przyszły pracodawca może mi poświęcić i zastanawiam się czy to dobry pomysł.
Ciekaw jestem waszych opinii i pomysłów.:)
Wspomoże ktoś?
Pozdrawiam!
hijax_pl - Nie 14 Lis, 2010
Oreston, kup sobie coś o kształcie iPada
Oreston - Nie 14 Lis, 2010
ipada czy iphona?:) Ciekawy pomysł w sumie, tyle tylko,ze użyje tego bardzo sporadycznie:)ale może pożyczę od kogoś na chwile...hm...
Jakby ktoś mi pokazywał zdjęcia na swoim telefoniku z marną matrycą nie wzbudziłby mojego zainteresowania. No a iPad nad iPhonem ma tą przewagę, że to jednak 10cali ekranu. Nie dość tego, iPad ma porządną tę matrycę. Czyli ładnie, kolorowo, nowocześnie.
Masz racje, niemniej jednak nie moge sobie w chwili obecnej pozwolić na taki zakup.
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam!
No to pozostaje fotoksiążka w bardzo dobrej jakości
Albo jednak tradycyjnie teczka upchana wydrukami A4:).
Dzięki za rady!
Pozdrawiam!
candy - Nie 14 Lis, 2010
drukowane zdjęcia będą lepsze uważam
niech ci się coś zwiesi w jajpadzie 3 minuty przed rozmową i klops
poza tym może jestem staromodny ale takie bajery to wyglądają dobrze w jakimś CSI filmidle
TS - Nie 14 Lis, 2010
Oreston, zależy od tego jakie masz zdjęcia. Jeśli jest tam dużo świateł, kontrastów, żywych kolorów, to ładniej będzie wyglądać to na ekranie (nie wiem czy akurat IPada, na monitorze na pewno). Jeśli mniejsze kontrasty, stonowane barwy, drobne szczegóły - raczej pomyśl o (sporej) odbitce.
|
|