|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Renowacja bardzo starego zdjęcia
masterjocker - Pon 22 Lis, 2010 Temat postu: Renowacja bardzo starego zdjęcia Witam,
tak jak w temacie mam zdjęcie mojej prababci szukam kogoś, kto poradzi sobie z renowacją takiego zdjęcia, rzecz jest w tym, że jestem początkujący w Photoshopie, a na 80-te urodziny mojego dziadka szykuję fotoksiążkę i potrzebuje to zdjęcie w jak najlepszej jakości, czy ktoś sobie z nim poradzi???
Proszę pomóżcie!!!
Jakby co posiadam zdjęcie w większym formacie i mogę przesłać na maila
pozdrawiam
kufel - Pią 26 Lis, 2010
masterjocker, z ciekawości pogrzebałem w necie trochę, i jest sporo osób/"firm" ,które oferują pomoc w tego typu renowacjach. z tego co widziałem efekty sa wręcz zaskakujące.ceny rożne, w zależności od rodzaju i stopnia zniszczenia.pzdr.
adziohiciek - Pią 26 Lis, 2010
nie patrzyłem jak cenowo wygląda taki retusz, ale sam się kiedyś podjąłem tego dla moich dziadków i było to bardzo czasochłonne i wymagało ogromnej precyzji... wydaje mi się że nie jest to tania usługa... w każdym razie ja nie zrobiłbym tego tanio. Na pierwszy rzut oka widzę że ta plama między oczami była by sporym wyzwaniem. Chyba przydało by się inne zdjęcie by porównać ten fragment twarzy.. ale być może specjaliści mają jakieś wypracowane metody i szybciej sobie z tym radzą. ot moje trzy grosze
|
|