|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - pomarszczony materiał - jak?
blackcamera - Czw 25 Lis, 2010 Temat postu: pomarszczony materiał - jak? Zawsze się zastanawiałem jak zrobić efekt pomarszczonego materiału (uwydatnić go). Chodzi mi przede wszystkim o garnitury i stroje do judo (tzn. na tym chyba najbardziej to widać).
jaad75 - Pią 26 Lis, 2010
Oświetlić bocznym światłem.
hijax_pl - Pią 26 Lis, 2010
Może tak zamiast zastanawiać się zakup jakąś książkę o świetle w fotografii? Dużo spraw Ci się... rozjaśni
blackcamera - Nie 28 Lis, 2010
To znaczy tylko wystarczy odpowiednio oświetlić? Zawsze wydawało mi się, że to po prostu specyficzna obróbka.
hijax_pl - Nie 28 Lis, 2010
blackcamera, widziałeś jak późnym popołudniem wygląda piasek na plaży? Jak się tworzą cienie? Tu nie ma nic z photoshopa
jaad75 - Pon 29 Lis, 2010
Cytat: | o znaczy tylko wystarczy odpowiednio oświetlić? Zawsze wydawało mi się, że to po prostu specyficzna obróbka. | Przede wszystkim oświetlić - światło jest ważniejsze niż jakakolwiek obróbka. Zresztą jak chciałbyś uwydatnić pomarszczenia na materiale oświetlonym idealnie frontalnie? Nie dostaniesz cieni, więc nie będzie złudzenia wklęsłości i wypukłości.
blackcamera - Pon 29 Lis, 2010
No tak. Jak teraz mnie nakierowaliście, to wydaje się logiczne. Wcześniej jakoś na to nie wpadłem. Dzięki
|
|