forum.optyczne.pl

Sklepy i promocje - Filtry polaryzacyjne Marumi z Hong Konkgu?

cangee - Nie 12 Gru, 2010
Temat postu: Filtry polaryzacyjne Marumi z Hong Konkgu?
Moja wiedza na temat sprzętu jest znikoma więc pytam Was..

Poszukuje filtra polaryzacyjnego m.in. o śr 67mm.

Po zapoznaniu się z testem filtrów, który znalazłem na stronie optyczne zdecydowałem się na filtr MARUMI DHG Super Circular P.L.D.

Cena m.in. na allegro to ok.280zł

Znalazłem na angielskim ebayu taki sam za 48 funtów (z przesyłką) tylko, że z Hong Kongu. Różnica ok 80zł

http://cgi.ebay.co.uk/MAR...=item230c5155ab

Czy kupilibyście bez obaw ten filtr? Jest jakaś mała szansa, że Chińczycy podrabiają takie filtry i puszczają je w świat?

4motion - Nie 12 Gru, 2010

Kiedyś kupiłem Kenko chyba z hong kongu i wszystko było w porządku sprzedawca był dobrze oceniany, a filtr sporo tańszy niż w Polsce. Ten jakiś lipny nie wiem czy warto ryzykować, lepiej dołożyć te 80zł (mniej niż 20f) i cieszyć się szybko sprzętem.
komor - Pon 13 Gru, 2010

cangee, a czemu w Wolnych tematach a nie w odpowiednim dziale? Przenoszę.
candy - Sro 15 Gru, 2010

możliwe że oryginał
ja kupowałem z HK'u filtr ND z LightCraftWorks,tańszy od polskiej dystrybucji o 90 złociszków i darmowa wysyłka :)

co do twojego pytania o podrabianie rzeczy przez Chińczyków odpowiem pytaniem: a czego oni nie podrabiają?

4motion - Pią 17 Gru, 2010

Filtr może być oryginalny ale nie wiem czy go w ogóle dostaniesz zauważ na ilość negatywnych komentarzy.
Śmiały Tedd - Czw 13 Sty, 2011

4motion napisał/a:
Filtr może być oryginalny ale nie wiem czy go w ogóle dostaniesz zauważ na ilość negatywnych komentarzy.

99.2% Positive feedback
- to jest bardzo dobry wskaźnik.
przy 46000 komentarzy, 400 negatywów to niewiele.
Nieco walczę na eBayu, więc ja bym się nie wahał, gdyby akurat o to chodziło.

4motion - Pią 14 Sty, 2011

Śmiały Tedd napisał/a:
4motion napisał/a:

99.2% Positive feedback
- to jest bardzo dobry wskaźnik.
przy 46000 komentarzy, 400 negatywów to niewiele.
Nieco walczę na eBayu, więc ja bym się nie wahał, gdyby akurat o to chodziło.

Ten wątek jest już dość stary, kolega już pewnie kupił. Jeżeli 400negatywów to dla ciebie mało to spoko obyś niebył w tych 400-u.