|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe kompakty - Miałem fajną cyfrówkę Sony ale mi ukradli, co kupić?
tosemja - Sob 18 Gru, 2010 Temat postu: Miałem fajną cyfrówkę Sony ale mi ukradli, co kupić? Witam!
W sierpniu tego roku kupiłem aparat Sony Cyber-shot DSC-HX5V po przeczytaniu wielu postów oraz testu na tym portalu Test wakacyjnych kompaktów
Po miesiącu został on mi niestety skradziony. Obecnie aparat można kupić w cenie 900zł z przesyłką (w sierpniu było to 1100zł). Zastanawiam się czy warto kupować jeszcze raz SONY, z którego byłem bardzo zadowolony (filmy Full HD, dźwięk mimo korzystania z ZOOMu, małe rozmiary).
Czytałem trochę forum i trochę zaskoczyły mnie komentarze niektórych zacnych użytkowników jakoby w dzisiejszych czasach kompakty kupowali jedynie "frajerzy". A mnie się podoba zacni panowie, że mogę kompakcika "wsadzić sobie..." do swojej frajerskiej kieszeni a jak go wyciągnę zrobić 30 minutowy film w jakości FULL HD a następnie zrobić 10 zdjęć w sekundę w pełnej rozdzielczości jaką oferuje aparat. I jakoś nie będę się czuł jak frajer chowając go s powrotem do kieszeni.
Ale wracając do tematu. Czy przez ostatnie pół roku pojawiło się coś w kompaktach na tyle godnego uwagi, że nie warto już kupować Sony Cyber-shot DSC-HX5V?
Pozdrawiam!
mizoo - Pon 20 Gru, 2010
Na google masz bana?
edmun - Pon 20 Gru, 2010
mizoo, odsyłam Cię do własnego tematu
http://forum.optyczne.pl/...ghlight=#255179
chciałeś się odgryźć czy co ?
mizoo - Wto 21 Gru, 2010
edmun, bystrzacha. Po prostu uwazam, ze fora sa po to zeby pomagac a nie trollowac, jak moglismy zobaczyc w powyzej wklejonym temacie.
tosemja - Sro 22 Gru, 2010
Jedynym trolem tutaj jesteś Ty skoro nie potrafisz wpisać tych modeli w google, żeby porównać sobie ich parametry.
jask - Sro 22 Gru, 2010 Temat postu: Sony HX5 Tez używałem Sony HX5 przez kilka miesięcy, zanim zalała go woda
Moim zdaniem zdjęcia robi co najmniej dobre, a filmy HD bardzo dobre.
Jeżeli nie będzie następcy HX-1 pewnie kupie jeszcze raz Sony HX5
Pozdr, JAsk
arbies - Pon 27 Gru, 2010
Mam HX5V i uważam, że zdjęcia są troche przepalone w porównaniu do mojego poprzednika też sony P-120. Ja dla odmany zastanawiam się czy nie wystawić swojego HX5 na allegro i zamienić go na panasonica...
Tak tylko, że już kupiłem pokrowiec za 140 pln, kartę 32GB 170 pln, aparat za 870 pln plus dodatkowy akumulator nasępne 58 pln RAZEM 1238 pln. Ciekawe za ile go wystawic w takim komplecie? Nawet jak sprzedam za 900 pln to i tak była to fajna przychoda za 338 pln
edmun - Pon 27 Gru, 2010
"Miałem fajną cyfrówkę Sony ale mi ukradli, co kupić?"
miniaturowy nadajnik GPS do nowego aparatu plus oprogramowanie do jego lokalizacji
tak humorystycznie
Ilona - Sro 29 Gru, 2010
arbies napisał/a: | kupiłem pokrowiec za 140 pln, kartę 32GB 170 pln |
A pokrowiec i karta nie pasują do Panasonica? Wydaje mi się, ze to ten sam typ kart, a i wielkość aparatu podobna
edmun- całkiem fajny pomysł - tylko ile takie cudo kosztuje?
|
|