forum.optyczne.pl

Ciekawe zdj璚ia, galerie, konkursy - Ko這 Fotograficzne-OD czego zacz望

zwirek210 - Nie 19 Gru, 2010
Temat postu: Ko這 Fotograficzne-OD czego zacz望
Drodzy forumowicze. Dzisiaj zwracam si� do was z pro軸a na temat ko豉 fotograficznego. Chcia豚ym takowe ko這 otworzy� na uczelni. Uwa瘸m 瞠 jest to dobry pomys� gdyz wielu ludzi chcia這by fotografowa� ale nie wiedz� od czego zacz望 cz瘰to boj� sie wyj嗆 ze swoimi zdj璚iami z ukrycia a to 幢e. Z drugiej strony ja tez bym na tym m鏬� wiele skorzysta� gdy� cz這wiek uczy si� ca貫 篡cie a ja nie uwa瘸m si� za mistrza.
Potrzebuje pomoc przy stworzeniu statutu oraz jakiego� regulaminu takiego ko豉. Moze kto� z was gdzie nale篡 do takiego? Bardzo bym prosi� o jakie� wsparcie mentalne. O sugestie jak zacz望. Dzi瘯i z g鏎y za pomoc bo wiem 瞠 jak zwykle nie zawiedziecie :) .

skasowany - Nie 19 Gru, 2010

Nie wiem na jakiej uczelni jeste�, ale najcz窷ciej wystarczy zarejestrowa� w rektoracie zwyk陰 'organizacj� studenck�' ;) U mnie na uniwerku pod to podpadaj� i kluby turystyczne i kluby filmowe i ch鏎y i teatry i wszelkie ko豉, ale nie naukowe, naukowe maj� troch� inny status i mo積a na nie wyci庵n望 wi璚ej kasy ;) Najcz窷ciej, je郵i wszystko ma by� cacy i oficjalnie, trzeba si� uda� do rektoratu i wype軟i� odpowiednie papiery, wskaza� szefa, kilku student闚 jako cz這nk闚, czasami chc� opiekuna w postaci wyk豉dowcy, albo chocia� doktoranta ;) Status i regulamin uk豉dasz Ty, tego w necie jest multum, czasami tylko musisz doda� konkretne punkty, kt鏎e s� narzucone przez uczelnie, ale to szczeg馧... ;)
Troch� zajmowa貫m si� takimi sprawami i z do鈍iadczenia wiem, 瞠 k馧ka fotograficzne na uczelni nie cieszy造 si� popularno軼i� i by這 ich bardzo ma這, nie mo積a te� powiedzie�, 瞠 te co dzia豉造 dzia豉造 pr篹nie...
Tobie 篡cz� powodzenia i jak ju� co� za這篡sz, stworzycie www i zorganizujecie fajny plenerek, to si� pochwal! :)

TS - Nie 19 Gru, 2010

Du膨 popularno嗆 maj� wszelkie pokazy slajd闚 podr騜niczych. Bywam na takich, i minimum kilkadziesi徠 os鏏 w auli zawsze jest. Nie bardzo wiem kto to organizuje, czasem po prostu wpada mi w oko og這szenie na uczelni lub znajomi (spoza uczelni) co� pokazuj�. To na pewno dobry pomys�, tylko trzeba zaprosi� ludzi co byli w fajnych miejscach i w miar� przyzwoicie to udokumentowali. Skoro k馧ko foto, to mo積a po這篡� akcent na to drugie ;) .

Na jakim� forum natrafi貫m na grup�, kt鏎a co tydzie� spotyka豉 si� "w realu". Ludzie siadali w knajpie, wyci庵ali odbitki i gadali. Przychodzili te� zawodowi fotografowie, czasem pomogli zorganizowa� wystaw� jak kto� si� wyr騜nia�... Ale do tego musi by� ju� grupa os鏏, na pocz徠ek slajdowiska lepsze.

Arek - Nie 19 Gru, 2010

I koniecznie w ramach egzaminu wst瘼nego przepytaj ich z test闚 na Optyczne.pl ;)
maziek - Pon 20 Gru, 2010

Ja nie zaczyna豚ym od statutu i regulaminu tylko wywiesi� kartk� na 軼ianie p豉czu, 瞠 dnia tego i tego tu i tu spotykaj� si� fani czynnej fotografii. Nie musisz przecie� od razu wszystkiego formalizowa�, szczeg鏊nie 瞠 nie ma maj徠ku. Zobaczysz jaki jest ruch, - przyjd� 2 czy 32 osoby.

Formalizowa� to trzeba jak pojawi si� klubowy sprz皻, sta貫 miejsce spotka� (za kt鏎e si� odpowiada) itd.

zwirek210 - Pon 20 Gru, 2010

No tak, ale 瞠by mie� miejsce do spotka� na uczelni musz� mie� zgod� z kt鏎a nie b璠zie raczej problemu. Tez si� boje ze wszystko mo瞠 umrze� 鄉ierci� naturalna ale jak nie spr鏏uje to sie nie przekonam. Na razie jestem pe貫n wiary. Na k馧ku chcia貫m 瞠by wszyscy poznali troch� technik fotografowania jak i praktykowali. Po za tym chcia貫m zrobi� jakie� spotkania z fotografami z mojego regionu kt鏎zy co� osi庵n瘭i w tej bran篡. Tylko nie raz sie przekona貫m ze oni tacy ch皻ni do darmowych wyk豉d闚 nie s� i za wszystko chc� pieni康ze bo to arty軼i .Ale chyba rzeczywi軼ie najpierw dam og這szenie i zobacz� jaki odzew b璠zie. Jendka wiem ze chcac otworzyc to na mojej uczelni musze stworzyc jako taki regulamin tak mi juz dziekan powiedzia� ale m闚i� tez ze znajda sie jakies pieni康ze :) rz璠u 1000 z� na rok. Na odbitki i wystawy b璠zie :)
skasowany - Pon 20 Gru, 2010

zwirek210 napisa�/a:
Tez si� boje ze wszystko mo瞠 umrze� 鄉ierci� naturalna ale jak nie spr鏏uje to sie nie przekonam.

Czego tu si� ba�, wyjdzie to git, nie to nie ;)
zwirek210 napisa�/a:
rz璠u 1000 z� na rok. Na odbitki i wystawy b璠zie :)

Chyba w mini formacie na tandetnych antyramach ;)
Najlepsze zdj璚ia mo積a spieprzy� s豉b� ekspozycj�, pewnie trzeba b璠zie dorzuci� z w豉snej kieszeni ;)