forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Sigma 10-20 co to za mocowanie.

b±ku - Pon 20 Gru, 2010
Temat postu: Sigma 10-20 co to za mocowanie.
Witam serdecznie wszystkich i proszę o pomoc.
Na zdjęciu jest sigma 10-20 obok sony 18-70, kupilem sigmę bo miała być z mocowaniem sony, ale ewidentnie to nie jest mocowanie sony, więc moje pytanie do was jako o wiele bardziej do¶wiadczonych, czy wie kto¶ do jakiego aparatu jest to mocowanie.

Uploaded with ImageShack.us

jaad75 - Pon 20 Gru, 2010

Jak dla mnie KAF.
b±ku - Pon 20 Gru, 2010

jaad75 napisał/a:
Jak dla mnie KAF.

Prosiłbym o język bardziej dla mnie zrozumiały :oops:

Mocowanie Pentaksa.
b±ku - Pon 20 Gru, 2010

jaad75 napisał/a:
Mocowanie Pentaksa.

Teraz rozumiem, a czy jeste¶ tego pewny :?:

MM - Pon 20 Gru, 2010

Jeżeli masz pudełko to na nim powinno być napisane na jaki typ bagnetu. Może się zdażyć, że w sklepie było na półce, potem włożyli do innego pudełka a wysyłaj±cy nie sprawdził i spojrzał tylko na pudełko. Tak to jest z sigmami czy tamronami, takie pomyłki się trafiaj±. Ode¶lij i tyle. Gorzej jak kto¶ miał to indywidualnie i żle opisał produkt. Generalnie odesłać musisz bo co ci po niepasuj±cym obiektywie. Zdjęcie jest za mało dokł±dne, ale nie będzie to Canon, na Nikona też mi nie wygl±da, więc jaad75 jako użytkownik Pentaxa może mieć rację.
b±ku - Pon 20 Gru, 2010

Kupiłem ten obiektyw na allegro, aukcja była opisana jako obiektyw do sony alpha.
A czy w takim razie skoro jest to obiektyw do pentaxa to pasuje do wszystkich jego lustrzanek czy tylko do wybranych modeli :?:

b±ku, to jest "¶rubokręt", więc pasuje do wszystkich luster Pentaksa i ze wszystkimi będzie miał AF.
b±ku - Wto 21 Gru, 2010

jaad75 napisał/a:
b±ku, to jest "¶rubokręt", więc pasuje do wszystkich luster Pentaksa i ze wszystkimi będzie miał AF.

Dziękuje bardzo za pomoc panowie :mrgreen: