|
forum.optyczne.pl
|
 |
Warsztat foto, literatura, teoria, art - Łatwe tworzenie zdjęć HDR - Online
baracuda - Wto 28 Gru, 2010 Temat postu: Łatwe tworzenie zdjęć HDR - Online Łatwe tworzenie zdjęć HDR Online
1. Weź trzy zdjęcia , każde z innym naświetleniem
2. Prześlij swoje zdjęcia do YoHDR!
3. Pobierz zdjęcia HDR
wejście - klik
Nie bawiłem się programem więc nie wiem jakie są efekty końcowe
oranżewski - Wto 28 Gru, 2010
działa, ale dając jpg large z 10mpx dostajemy zdjęcie 1200x800
baracuda - Wto 28 Gru, 2010
oranżewski napisał/a: | działa, ale dając jpg large z 10mpx dostajemy zdjęcie 1200x800 |
To zapewne po czasie ukaże się pełna , płatna wersja lub
wyślij sms,a a ściągniesz full image
Cola - Wto 28 Gru, 2010
a takie amatorskie pytanko
jak najlepiej uzyskiwac różnice w naswietleniu tych 3 różnych fotek?
tzn którym parametrem sie bawic przy robieniu fotek by jedna była za ciemna, druga normalna, a trzecia za jasna? (tak na chłopski rozum )
baracuda - Wto 28 Gru, 2010
Cola napisał/a: | a takie amatorskie pytanko
jak najlepiej uzyskiwac różnice w naswietleniu tych 3 różnych fotek?
tzn którym parametrem sie bawic przy robieniu fotek by jedna była za ciemna, druga normalna, a trzecia za jasna? (tak na chłopski rozum ) |
tu masz opis jak włączyć w canonie klik
jaad75 - Wto 28 Gru, 2010
Cola napisał/a: | tzn którym parametrem sie bawic przy robieniu fotek by jedna była za ciemna, druga normalna, a trzecia za jasna? (tak na chłopski rozum ) | Pomyśl - który parametr najmniej wpływa na wygląd zdjęcia przy statycznych obiektach i jednocześnie nie zmniejsza dynamiki fotografowanej sceny?
Cola - Wto 28 Gru, 2010
hmmm czyli jednak najprościej -2/0/+2
choc przy dobrym świetle mozna się z "ręki" pobawić i czasem
a która z tych metod jest wg Was lepsza?
PS dzięki Baracuda
[ Dodano: Wto 28 Gru, 2010 23:25 ]
jaad75 napisał/a: | Cola napisał/a: | tzn którym parametrem sie bawic przy robieniu fotek by jedna była za ciemna, druga normalna, a trzecia za jasna? (tak na chłopski rozum ) | Pomyśl - który parametr najmniej wpływa na wygląd zdjęcia przy statycznych obiektach i jednocześnie nie zmniejsza dynamiki fotografowanej sceny? |
tu nie kwestia myslenia tylko elementarnej wiedzy (której jak widac nie posiadam )
hijax_pl - Sro 29 Gru, 2010
Cola napisał/a: | tu nie kwestia myslenia tylko elementarnej wiedzy (której jak widac nie posiadam ) | No be jaj.. To wiedza na poziomie od czego jest przysłona a od czego czas naświetlania
Cola - Sro 29 Gru, 2010
no niby wiem że przysłona odpowiada za głębię ostrości
z tego niby wniosek że tym akurat nie powinienem sie bawic przy statycznych obiektach
...no ale czy moje wnioski są słuszne? to juz inna sprawa
PS musicie sie przyzwyczaić że lustra potaniały i trafiły pod wszelakie strzechy - do takich noobów jak ja także
przestało to być elitarne i będziecie się spotykać i z durniejszymi pytaniami
pzdr
|
|