forum.optyczne.pl

Obiektywy fotograficzne - Test obiektywu Tamron SP AF 60 mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro

Arek - Czw 30 Gru, 2010
Temat postu: Test obiektywu Tamron SP AF 60 mm f/2.0 Di II LD (IF) Macro
Zapraszam do lektury i dyskusji:
http://www.optyczne.pl/in...ywu&test_ob=215

Arek

MM - Czw 30 Gru, 2010

Nawet całkiem dobrze wyszedł. O optykę jestem w Tamronie zwykle spokojny i tutaj jest jak dla mnie "normalnie". Szkoda tego AF-u. Jak sobie z tym poradzą w swoich obiektywach (a potrafią bo w nowym 70-300 VC jest już bardzo dobrze) to wielu ludzi kupi ich optykę zamiast dedykowanych systemowych szkieł.
darek-dorado - Czw 30 Gru, 2010

Mój stary 28-75/2.8 też ciągle trafiał tam gdzie chciał i zwykle nie pokrywało się to z moim "chceniem". Dlatego go sprzedałem...
AF to najwieksza wada Tamronów.

multics - Czw 30 Gru, 2010

Ma trochę problemów z AF to fakt, ale swój kawałek rynku będzie miał... Kolejne prawie idealne szkło makro ze stajni Tamrona.

Dzięki wielkie za test!

AM - Czw 30 Gru, 2010

Jest wersja na Pentaxa? Slyszalem, ze nie ma. Sa jakies znane powody?
hijax_pl - Pią 31 Gru, 2010

No piękna portretówka :)
Symbian - Pią 31 Gru, 2010

Tak sobie wlasnie myslalem zeby jakies macro sprawic. Nikonowski macro 1:1 za drogi 1890zl a tami 90mm 1600zl za to z f2.8. Zalezy mi na makro i na dobrym swietle. A ten obiektyw wlasnie laczy te dwie cechy. Sprzedam mojego nikora 50 1.8 i bede miec 1 obiektyw praktycznie do makro i portretow przez co nie bede musial ze soba tyle nosic w plecaku :) Chyba sie skusze :) jeszcze jak by ktos chcial go sprzedac lekko uzywanego to juz w ogole radosc :)
Bobby - Sro 05 Sty, 2011

Mam pytanie - pod testem tego obiektywu jest 70 komentarzy czytelnikow, tu widze ich tylko kilka (chyba 6) - w jaki sposob mozna dodac komentarz bezposrednio pod testem (np., odpowiedziec na komentarz innego czytelnika)? Instrukcja mowi, ze mozna dodac komentarz po zalogowaniu, ale jesli probuje z tamtad zalogowac sie to trace contact z testem. Czy ja cos gdzies po drodze przeoczylem?
MC - Sro 05 Sty, 2011

Contact nawiązujesz poprzez ponowne wejście w test. Niestety, po zalagowaniu użytkownic jest przecierowany na stronę główną.
Bobby - Czw 06 Sty, 2011

No wlasnie, po zalogowaniu jestem niestety przekierowany na strone glowna. Wiec jak moge napisac komentarz do danego testu (w rozdziale: "12. Komentarze Czytelnikow")?
hijax_pl - Czw 06 Sty, 2011

Bobby napisał/a:
Wiec jak moge napisac komentarz do danego testu (w rozdziale: "12. Komentarze Czytelnikow")?
Przejść z powrotem na stronę testu? :shock:
jaad75 - Czw 06 Sty, 2011

Nie wierzę... :shock:
mavierk - Czw 06 Sty, 2011

Cytat:
Wiec jak moge napisac komentarz do danego testu (w rozdziale: "12. Komentarze Czytelnikow")?
teraz już wiem, że przekierowanie na główną jest pewną formą odsiewania komentujących :)