|
forum.optyczne.pl
|
 |
Lampy błyskowe i oświetlenie - Jakie lampy do Fujifilm FinePix HS10
ozyp75 - Sro 05 Sty, 2011 Temat postu: Jakie lampy do Fujifilm FinePix HS10 Fujifilm FinePix HS10
Jakie lampy sa odpowiednie do tego modelu. ?
hijax_pl - Sro 05 Sty, 2011
Skoro nie ma TTLa to w sumie każda, którą da się bezpiecznie (w sensie napięcia) założyć na stopkę...
dr11 - Sro 05 Sty, 2011
Dobrze by było jeszcze, żeby miała regulację mocy błysku.
jaad75 - Sro 05 Sty, 2011
Dobrze by było, żeby miała też automatykę własną...
ozyp75 - Czw 06 Sty, 2011
Wiec firma nie musi byc ta sama co aparat ? Wiec jakie firmy sa dobre lamp blyskowych? Patrzec tylko na napiecie ?
[ Dodano: Sro 05 Sty, 2011 23:26 ]
Moze ktos poda kilka przykladow lamp do tego aparatu. Tak do 700 zl. Bo ja na necie nie moge znalezc. Jestem laikiem wiec trudniej mi sparowac jakas lampe z tym aparatem. Mam zamiar kupic aparat i lampe w jednym czasie a nie chcialby abym kupil cos zlego.
hijax_pl - Czw 06 Sty, 2011
ozyp75 napisał/a: | Wiec firma nie musi byc ta sama co aparat ? | Nie, a w przypadku Fuji byłoby to o tyle trudne, że ta firma nie produkoje lamp. I nawet nie ma zamiaru ich produkować ozyp75 napisał/a: | Wiec jakie firmy sa dobre lamp blyskowych? | Metz, Nissin... ozyp75 napisał/a: | Patrzec tylko na napiecie ? | Tu bardziej chodzi o stare modele, które podawały wyższe napięcie na stopkę, nowe konstrukcje raczej już nie są tak niebezpieczne (no chyba, że jakieś chińskie wynalazki za 20zł) ozyp75 napisał/a: | Moze ktos poda kilka przykladow lamp do tego aparatu. | Metz 36 C 2 - co prawda ma tylko GN36 ale za to kosztuje 250zł
|
|