|
forum.optyczne.pl
|
 |
Wolne tematy - Złote myśli "fotograficzne"
krisv740 - Sro 05 Sty, 2011 Temat postu: Złote myśli "fotograficzne" otwieram....
może i modom się spodoba i nie zamkną...
zachować dla potomności...
piękne, z "jajem", z humorem , po prostu ... do poczytania...
złote myśli fotograficzne.....
na początek
maziek
""Prawdziwi twardziele którzy szczają drutem kolczastym robią wszystko na manualu ""
to jest piękne....
maziek - Sro 05 Sty, 2011
Krisv, ale mi wychodzi tylko gładki ...
mnich - Sro 05 Sty, 2011
krisv740, mam nadzieje że grono moderatorów przymknie oko na to co się tu będzie działo.
Było takie jedno, kolega MC miał w stopce... jak to szło...
Cytat: | ...jednakże ... czymżesz jest mówienie o zdjęciach tychże wobec ... samych ichże.....
Niczymże |
by WOŁOS- kimkolwiek jest, pozdrawiam
baracuda - Sro 05 Sty, 2011
Cytat: | Fotografowanie dzieci to latwa sprawa, pod jednym warunkiem: ubierasz kazde dziecko w kurteczke innego koloru by potem rozpoznac je na zdjeciu po... kolorze smugi.
To prawda znana od dawna.
mrek |
mnich - Sro 05 Sty, 2011
"złote myśli fotograficzne inaczej"- zróbmy kącik z cytatami, które wprowadzają w błąd i mieszają w głowach, bo -niestety- naczytałem się ostatnio takich tanich bzdur, że aż wstyd przytaczać i avatar dokładnie oddaje to co o nich myślę. Chyba muszę zrobić reset.
ophiuchus - Sro 05 Sty, 2011
Za Jaadem:
BTW, Ty chcesz te śluby zarobkowo robić, czy raczej hobbystycznie?...
mnich - Sro 05 Sty, 2011
Cytat: | jestem artystą i w ogóle nie muszę kadrować |
Autor nie podam.
dr11 - Sro 05 Sty, 2011
Klasyk:
Cytat: | Na szczęście jest jeszcze dzielny caravaggio, ze swoją prometejską misją podźwignięcia forumowiczów z dusznych oparów absurdu i głupoty, w rejony oślepiającego blasku czystej, fotograficznej sztuki. Dzięki ci, o tytanie! Niepomny na gniew mrocznych bóstw debilizmu, wiążących cię do skały i szarpiących twą wątrobę, wskazujesz ślepcom kierunek ku świetlistej ścieżce... --Czornyj |
lupo57 - Sro 05 Sty, 2011
moronica napisał/a: | w google cie zbanowali? |
mistrzowski cytat
baracuda - Sro 05 Sty, 2011
mnich napisał/a: | Cytat: | jestem artystą i w ogóle nie muszę kadrować |
Autor nie podam. |
taki "miszcz" artysta jest tylko jeden
PiotrOs - Czw 06 Sty, 2011
Przeciez nie moze zabraknac cytatu ze stopki krisv740:
Cytat: | "tym co najbardziej przeszkadza mi w robieniu pięknych zdjęć jest p...ny aparat fotograficzny" |
Copyright "Czornyj" NF
Kocur - Czw 06 Sty, 2011
Cytat: | Posiadanie najlepszego sprzętu uważam za rozsądne. Jazda na średnim sprzęcie jest głupia, a na kiepskim jeszcze głupsza. Wie to każdy, kto jest znawcą albo snobem. |
(c) by janqseven
oranżewski - Czw 06 Sty, 2011
Cytat: | mechaniczna adjustacja wihajstra |
Komor o mikroregulacji af
pitras - Czw 06 Sty, 2011
oranżewski napisał/a: | Cytat: | mechaniczna adjustacja wihajstra |
Komor o mikroregulacji af |
trzy języki w jednym zdaniu
palindrom - Pią 07 Sty, 2011
"...to tak, czy tak Pentax, wiesz dobrze, że gdybyś miał komplet porządnych L-ek lub Nikkorków, to efekt byłby o niebo lepszy..."
-- (Jaad75 wie kto to napisał, ja niestety nie pamiętam)
multics - Pią 07 Sty, 2011
kozidron napisał/a: | to wszystko zakończy się tak, że jakiś pentaxiarz wysadzi się na znak protestu
|
kozidron - Pią 07 Sty, 2011
multics napisał/a: | to wszystko zakończy się tak, że jakiś pentaxiarz wysadzi się na znak protestu
|
tam na końcu był " i " - pamiętam ten wątek - hehe
a ten temat myślę, że nigdy nie umrze, krisv740 -miałeś świetny pomysł, zawsze ktoś dostarczy jakąś "sentencję" do tego wątku
lupo57 - Nie 09 Sty, 2011
MM napisał/a: | RAW-y z 7D zabijają wielkością. Karty połyka jak smok dziewice. |
dobry text
ov_Darkness - Sro 12 Sty, 2011
Wujek_Pstrykacz napisał/a: | Jeden z moich kolegów z pracy wręcz pogonił pewnego fotografa ze swojego wesela przy odbiorze zdjęć, za nieostre tło. A na dowód pokazał foty swojego szwagra z kompakta jako wzór |
kozidron - Wto 18 Sty, 2011
no to się ewidentnie nadaję:
Czesiu32 napisał/a: | Jako Artysta sam wyznaczam sobie ramy postępowania. |
darek-dorado - Nie 23 Sty, 2011
Kurza twarz, to najlepszy wątek tego forum...
mnich - Nie 23 Sty, 2011
Ta... powinno się zmienić tytuł wątku na "optyczne instant"
B o g d a n - Czw 27 Sty, 2011
Ktosik z foruma ma w stopce:
"suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni... "
dr11 - Pon 11 Kwi, 2011
Gdybym nie znał hijaxa osobiście, zacząłbym się zastanawiać, czy nie jest botem
kozidron - Pon 11 Kwi, 2011
jakby nie patrzeć dobrze doradził
Wujek_Pstrykacz - Pon 11 Kwi, 2011
Patrząc na ilośc reklamacji na to body to średnio dobrze
Plus jeszcze marny serwis
moronica - Pon 11 Kwi, 2011
serio tyle tych reklamacji jest na D90? moj chodzi bez zarzutu a kupiony zostal krotko po premierze wiec juz prawie 2.5 roku mi sluzy. znajomy niedlugo przede mna kupil 40d i juz dawno jest po wymianie migawki bo padla
Serio, mój znajomy miał 10d używany reportersko w pewnej regionalnej gazecie i migawka mu nie padła pomimo 180tys. fotek
No cóż, niestety w sklepie skąd pochodzą moje informacje mają pełna teczkę zgłoszeń reklamacji D90 - może to i dziwne
jaad75 - Pon 11 Kwi, 2011
Zapewne liczba zgłoszeń reklamacyjnych jest wprost proporcjonalna do popularności korpusu, a ten jest akurat bardzo popularny...
hijax_pl - Pon 11 Kwi, 2011
Wujek_Pstrykacz napisał/a: | w sklepie skąd pochodzą moje informacje mają pełna teczkę zgłoszeń reklamacji D90 - może to i dziwne | Z ciekawości zapytam - wiesz może jakiego typu są te zgłoszenia?
[ Dodano: Pon 11 Kwi, 2011 16:10 ]
dr11, tak to jest jak się pisze z komórki i oszczędza słowa, a autor nie może się zdecydować w którym wątku temat zamieścić
dr11 - Pon 11 Kwi, 2011
hijax_pl napisał/a: | dr11, tak to jest jak się pisze z komórki i oszczędza słowa | A to komórka ma jakieś ograniczenie? Że SMSa to wiem, może, ale posta?
hijax_pl - Pon 11 Kwi, 2011
dr11 napisał/a: | A to komórka ma jakieś ograniczenie? | Nie wiem.. Ale kierowca tak prowadził autobus, jakby... ech...
hijax_pl napisał/a: | Z ciekawości zapytam - wiesz może jakiego typu są te zgłoszenia? |
Sprawdzę, to napisze co jest najbardziej wadliwe w tym body, a sprzedają sie podobnie jak podobne modele.
pitras - Pią 22 Kwi, 2011
Usjwo napisał/a: |
Na poludniu w okolicach Kantonu jedza wszystko. Wszystko co ma cztery nogi oprocz stolu, wszystko co lata, oprocz samolotu i wszystko co plywa oproc,z lodzi podwodnej. |
Usjwo - Sob 07 Maj, 2011
Pozwole sobie, tak troche inaczej, na serio
cybertoman napisał/a: | - jeszcze pare chwil, i dojrzejesz. |
czego sobie i wielu zycze ( i nie tylko w foto)
Sunders - Nie 08 Maj, 2011
Przykład "logiki fotograficznej":
kozidron napisał/a: | ja nie i kumam co lancer miał na myśli i sie generalnie z nim zgadzam |
dragossani - Nie 08 Maj, 2011
Cytat z Ujswo zacny. Drobna, czepialska uwaga: nie ma czegoś takiego jak "łódź podwodna" (to rusycyzm) - jest "okręt podwodny" (wojskowy) albo "batyskaf" (cywilny).
maziek - Nie 08 Maj, 2011
Pomijając, że i tak każdy powie, ze coś co pływa pod wodą to łódź podwodna a nie żaden okręt (co się w czym zawiera), to batyskaf (wbrew polskiej wikipedi) nie jest równorzędnym określeniem dla "cywilnej łodzi podwodnej" - ze względu na stopień mobilności.
dragossani - Nie 08 Maj, 2011
Może i racja - technika w miejscu nie stoi. Kiedyś cywilne jednostki miały nikłą mobilność. Dziś są takie cuda, że trudno nadal nazywać je batyskafami.
Agnaton - Pią 20 Maj, 2011
Szczerze mowic,to nic nie plywa pod woda,tylko w wodzie,pod powierzchnia;)
oranżewski - Sob 21 Maj, 2011
nieee... neuston jak najbardziej na błonce powierzchniowej
B o g d a n - Czw 28 Lip, 2011
Drugi post kolegi i już nieźle ...
Avallone napisał/a: | ... i zdjęcia robi tak wolno że motylek zdąży zrobić kupkę, bzyknąć Panią motylową a do tego pomachać i zwiać ... |
piotr_u. - Sob 30 Lip, 2011
Słabe to trochę jak na złotą myśl...
|
|