|
forum.optyczne.pl
|
 |
Cyfrowe lustrzanki - Polskie menu w 60D
witek735 - Sro 12 Sty, 2011 Temat postu: Polskie menu w 60D Wie ktoś może skąd pobrać polski firmware do canona 60D ja kupiłem aparat to był już wgrany najnowszy soft 1.0.8, i tam niestety jest tylko do wyboru angielski i chiński.
Może w tym starszym sofcie jest język polski tylko nie wiem skąd go go pobrać.
Może jest ktoś na forum kto sobie z tym poradził?
MM - Sro 12 Sty, 2011
Jak to tylko angielski i chiński?
Gdzie kupiłeś ten aparat i czy był on bardzo tani w zakupie? Jest polska instrukcja obsługi?
kistian - Sro 12 Sty, 2011
Ale nawet jeśli kupisz w Anglii to jest poleskie menu. Wujek w Anglii mieszka i ma tez ten sprzęt i ma polskie menu. A ma softa 1.0.5
Usjwo - Sro 12 Sty, 2011
Canon chyba chce "regionalizowac" produkty Ja kupilem swoja 40 w Chinach a jezyki byly wszystkie (tzn. polski byl). A mozna podmienic systemu?
jacenty - Sro 12 Sty, 2011
witek735,firmware canona ma do wyboru 25 języków,w tym polski.Instrukcja obsługi:
http://software.canon-eur...0145.asp?model=
komor - Sro 12 Sty, 2011
Dyskusja o sensowności używania języka polskiego w menu produktów elektronicznych została wydzielona tutaj: Po co polskie menu w sprzęcie elektronicznym?.
witek735 - Sro 12 Sty, 2011
Aparat był kupiony w Anglii.
Pewnie jest jakaś blokada regionalana itp.
Będę musiał pozostać chyba przy angielskim menu
maput - Sro 12 Sty, 2011
Na cholerę blokada ? Regionalna i chiński jest ? Weź spróbuj jeszcze raz zmienić...
Niestety tylko dwa języki, już sam nie wiem czemu tak jest, nawet kilka razy instalowałem od nowa soft i dalej to samo.
dr11 - Sro 12 Sty, 2011
witek735, podobnie jak 7D w wersji na rynek japoński, 60D w wersji "J" ma możliwość użycia tylko dwóch języków: angielskiego i japońskiego.
Źródła:
http://photography-on-the...ad.php?t=969564
http://forums.dpreview.co...91&changemode=1
B o g d a n - Sro 12 Sty, 2011
dr11 napisał/a: | podobnie jak 7D w wersji na rynek japoński, 60D w wersji "J" ma możliwość użycia tylko dwóch języków: angielskiego i japońskiego. |
No właśnie, po to jest forum aby pytać, pomagać i rozwiązywać wątpliwości.
Obowiązku oczywiście nie ma, ale nikt nie powinien nikogo nazywać "średnio rozgarniętym użytkownikiem" bo to dość niegrzeczne i obraźliwe określenie.
Może dodadzą inne języki, jak wyjdą nowsze aktualizacje co o tym sądzicie?
B o g d a n - Sro 12 Sty, 2011
witek735 napisał/a: | Może dodadzą inne języki, jak wyjdą nowsze aktualizacje co o tym sądzicie? |
Ja myślę, że firmware nie ma nic do tego przypadku, bo jego wymiana nic nie daje. Blokada pewnie siedzi w samym aparacie, tak jak jakiś SIM-lock w komórce, czy coś.
Oczywiście chciałbym nie mieć racji.
MM - Sro 12 Sty, 2011
Czyżby zrobili ograniczenie dla chińskiego rynku i coś przeciekło do Anglii? Nie jest chyba tajemnicą, że wiele taniego sprzętu foto jest ściągane z tego rejonu świata. Widocznie wkurzyli Canona i bardzo dobrze. Teraz będzie łatwo rozpoznać czym kto handluje
kistian - Czw 13 Sty, 2011
Ciekawe czy przed wgraniem softu 1.0.8 był polaki język...?
luke130 - Pią 14 Sty, 2011
Zawsze można spróbować wgrać ponowie soft 1.0.8 i zobaczyć. Zwykle tego typu ustrojstwa umożliwiają nie tylko upgrade ale i wgranie tej samej wersji co jest a czasami nawet downgrade.
|
|