|
forum.optyczne.pl
|
 |
Inne akcesoria fotograficzne - Wysokość statywu
krokodajl - Nie 16 Sty, 2011 Temat postu: Wysokość statywu Jak to jest z tymi statywami a dokładniej ich wysokościami? Większość statywów, które przeglądam na allegro ma maksymalną wysokość ok. 160cm, a rzadko można spotkać ok. 170-180cm. Czy naprawdę jest to wysokość max?
Mam 185cm wzrostu i nie widzi mi się ciągłe zginanie przy statywie - wolałbym stać wyprostowany a takiego sprzętu jest niestety mało...
moronica - Nie 16 Sty, 2011
wazne jest, czy to wysokosc z wysunieta kolumna (jesli statyw jest w takowa wyposazony) czy bez niej. zazwyczaj chyba podaje sie wlasnie bez kolumny. znajdz specyfikacje na stronie producenta i upewnij sie
hijax_pl - Nie 16 Sty, 2011
A policz sobie.. 160cm statyw + wysokość głowicy, plus wysokość korpusu aparatu (bo przecież wizjer jest w zasadzie na samej górze).. Zakładam, że wizjer byłby na wysokości Twojego wzroku, czyli IMHO trochę za wysoko
edmun - Nie 16 Sty, 2011
no i pytanie czy wszystkie zdjęcia z wysokości wzroku naprawdę są takie dobre, czy jednak zdjęcia z niższej perspektywy nie są częściej, choć nie zawsze, lepsze
skasowany - Nie 16 Sty, 2011
krokodajl, ja mam 196 i jakoś niespecjalnie się 'naginam' Patrz to co napisał hijax Statyw mam normalny, to co większość, jakąś frotkę
hijax_pl - Nie 16 Sty, 2011
edmun napisał/a: | no i pytanie czy wszystkie zdjęcia z wysokości wzroku naprawdę są takie dobre, | Zależy od tematu, ale np w takiej krajobrazowej zupełnie nie przeszkadza
cybertoman - Nie 16 Sty, 2011
edmun napisał/a: | no i pytanie czy wszystkie zdjęcia z wysokości wzroku naprawdę są takie dobre |
ov_Darkness - Nie 16 Sty, 2011
krokodajl: Gitzo serii 5 na pewno nie będzie za niski.
A na serio, to jest tak, jak Koledzy piszą: statyw+ głowica+ aparat i w większości przypadków nie trzeba nawet kolumny wysuwać.
edmun - Nie 16 Sty, 2011
cybertoman napisał/a: | edmun napisał/a:
no i pytanie czy wszystkie zdjęcia z wysokości wzroku naprawdę są takie dobre
_________________ |
chyba nic nie napisałeś
komor - Nie 16 Sty, 2011
edmun, przeczytaj stopkę, która jest tuż pod cytowaniem Twojego pytania.
edmun - Nie 16 Sty, 2011
a widzisz... takiej możliwości czytania nie znałem
krokodajl - Pon 17 Sty, 2011
czy ktoś widział statyw Cullmann Magnesit 525? Na zdjęciach wygląda solidnie i wydaje mi się, że warto w niego zainwestować + jakaś ciekawa głowica...
cybertoman - Wto 18 Sty, 2011
edmun napisał/a: | takiej możliwości czytania nie znałem | sorry... Moj ulubiony cytat z "Fotoszkoły" - umiescilem w stopce w celach optymalizacji... no z lenistwa.
|
|